Spring til indhold

Turist i Rudersdal

Turist i Rudersdal

Rudersdal har meget at byde på - uanset om du kommer langsvejs fra eller er turist i egen kommune. Find inspiration til oplevelser i naturen og kulturen.

Oplev naturen

I Rudersdal finder du mange dejlige naturoaser med søer, moser, åer, enge og andre vådområder, hvor du kan opleve et rigt plante-, fugle-, og dyreliv. Rudersdal er også en af de grønneste i Nordsjælland. Med de mange skønne skove og åbne grønne områder har du rig mulighed for at opleve smuk natur i Rudersdal. Foruden skove og naturområder kan du også besøge mange dejlige parker og grønne områder i de forskellige ‌byområder‌ i Rudersdal.

Læs mere om alle de skønne parker, naturperler og skove - og find inspiration til en skovtur eller picnic i Rudersdal:

Besøg naturen - kom ud i det grønne og det blå

Tre skove – et verdensarvsområde

I sommeren 2015 blev Parforcejagtlandskabet optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland består af Gribskov, Store Dyrehave og Jægersborg Dyrehave og Hegn. De tre skove udgør et unikt kulturlandskab, der fortæller om kong Christian den 5.’s enorme magt og hans behov for at demonstrere den ved at kontrollere naturen.

Læs mere om Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland:

Magt, Jagt og Pragt

Oplev  byerne

Rudersdal Kommune består af 10 byområder, der ligger spredt ud i et landskab, som er præget af skov, vand og åbent land. Derudover er der fire mindre bebyggelser.  Besøger du Rudersdal, har du mulighed for at opleve samspillet mellem det åbne land og de bebyggede områder. 

Karakteristisk for Rudersdal er, at der ofte er en ganske skarp grænse mellem by og land. Det bymæssige præg, der i dag karakteriserer kommunens centrale bebyggelser i Birkerød, Holte, Nærum m.fl., er i høj grad kommet til i det 20. århundrede, men der er også god mulighed for at besøge historisk interessante bydannelser, som hver især er præget af deres helt egen historie. De særlige bydannelser har bevaret deres særpræg, og du har den dag i dag stadig mulighed for at opleve dem: Ebberød, Høsterkøb, Skodsborg og Søllerød. Læs mer her:

Besøg byområderne i Rudersdal

Vedbæk Havn
Populært

Vedbæk Havn

Vedbæk Havn er udvalgt som en af de 10 hyggeligste havne på Sjælland og øerne i 2020. Læs hvorfor - og se de andre havne her:
De 10 hyggeligste lystbådhavne på Sjælland og øerne (2020)​

Turist-information

På Hovedbiblioteket i Birkerød og på Holte Bibliotek finder du turistinformationerne i Rudersdal. Her kan du bl.a. hente pjecer om Rudersdal, København, Nordsjælland og Øresundsregionen.

Hovedbiblioteket i Birkerød
Stationsvej 38, 3460 Birkerød

Se åbningstider for Hovedbiblioteket

Holte Bibliotek
Holte Midtpunkt 23, 2. sal, 2840 Holte

Se åbningstider for Holte Bibliotek

Oplev historien

Er du historisk interesseret, finder du rig mulighed for at rejse tilbage i tiden i Rudersdal. Ud over museer og mindesmærker byder området bl.a. også på en række velbevarede kirker. Der er ofte arrangementer med et historisk tema. Læs mere her:

Fra oldtid til nutid

 

Oplev kunsten

Der er mange muligheder for at opleve kunst i Rudersdal. Fra malerier til skulpturer, fra den professionelle til amatørkunsten - på museer og i det offentlige rum. Find inspiration til en kunsttur her:

Se på kunst i Rudersdal

 

 

 

 

 

TusindbenRuten - naturlegepladsen
I børnehøjde

Oplev Rudersdal med børn

Legepladser, en TusindbenRute, en eventyrskov, en cykellegeplads - der er mange sjove ting man kan opleve i Rudersdal sammen med børnene. Få inspiration til udflugter for hele familien i naturen, sjov på cykel og steder der er gode at lege. Læs mere her:

Rudersdal for børn

 

Minigolf ved Kulturcenter Mariehøj
Familiehygge

Spil minigolf med familien

Det er også muligt at spille minigolf i Rudersdal. På Kulturcenter Mariehøj kan du leje udstyr i form af køller og bolde. Det koster 25 kr. pr person. Der er højflig selvbetjening, og du betaler med Mobilepay. Der er også petanque, bordtennis og en basketbane ved kulturcenteret. 

Læs mere her:

Udendørs aktiviteter på Kulturcenter Mariehøj

Cyklister mødes inden cykelturen
På to hjul

Oplev Rudersdal på cykel

Rudersdal Kommune er pioner, når det handler om at udvikle attraktive cykelruter og inspiration til aktive oplevelser i naturen, der matcher vidt forskellige behov. Der er noget for motionscyklister, hygge cyklister, mountainbike og racercykel.

Du kan finde et væld af naturstier, cykelstier og ruter, som kobler naturoplevelsen med kulturhistoriske bygninger, historiefortælling for børn og motionsmuligheder, der passer lige til dit niveau.

Ud på cykel