Spring til indhold

På tur med familien

På tur med familien

Udenfor i naturen kommer vi tit tættere på hinanden, fordi der ikke er så meget andet, der forstyrrer.

Rudersdal Kommune er rig på grønne oplevelser for familier, uanset om du er bedsteforælder og har et barnebarn, eller om du er far eller mor med børn. Især for de 2-9-årige børn venter der fantastiske oplevelser udendørs. 

Du finder et rigt udbud af udflugtsmuligheder som familie, fra sanse- og cykellegepladser til skovturssteder. Måske er det også på tide at få tændt et bål og brede et tæppe ud på græsset? 

Dertil kommer motionsmulighederne, fx aktivitetsoasen i Cathrinelystparken i Birkerød, hvor du bl.a. kan træne bryst- og skuldermuskler, mens børnene leger på legepladsen lige ved siden af. Oveni kommer de utallige stier ud i skove og langs søer og marker, der opfordrer os til at løbe, gå eller cykle. 

Glæd dig, hvis det er nyt for dig – og genopdag stederne, hvis du skulle være kommet fra det. 

Legepladser 

 

Tør dit barn møde kratheksen?

Har du mindre børn, vil de tit gerne klatre, undersøge en hult træ eller røre ved en bille. Mange steder i kommunen kan du finde bålpladser, oplevelseslegepladser og en cykellegeplads, der er egnet til børn mellem 2 og 9 år. Eventyrskoven ved Kikhaneengen i Nærum er især for de mindste børn mellem 2 og 6 år.

Fantasien flyver helt op i trækronerne i Eventyrskoven, hvor der venter børnene et eventyrligt uderum med kratheksen, musiktrolde og elverfolk. Der er indgang ad stien fra Egebækvej ved Rundforbi Idrætsanlæg eller stien fra Nærum Gadekær.

‌Eventyrskoven‌

 

Kong Tusindben fortæller …

Ved Mariehøj Naturlegeplads i Gl. Holte finder du TusindbenRuten. Her ligger Tusindbenlandet, et levende rige med små dyr som Tryllespidsmusen og bænkebidere. Legepladsen ligger lige ved siden af TusindbenRuten og her kan børnene prøve en stor legeplads med bl.a. balancebom og klatrestativer.

Tager du dit barn i hånden, kan I begive jer ud på TusindbenRuten. Det er en vandretur på 1000 meter, hvor eventyret om Kong Tusindben lever i det høje græs, ved en gammel æbleplantage og en lille sø.

Bagefter kan du tage en kop kaffe i Kulturcaféen i Kulturcenter Mariehøj, hvis I trænger til en pause. 

Læs mere om TusindbenRuten​

 

Cykelmyggens cykellegeplads
Cykelmyggens Cykellegeplads

Cykelsjov med cykelmyggen Egon

Cykelmyggen Egon har haft fart på cyklen på Cykelmyggens Cykellegeplads. Her cykler børn på Edderkoppens Slalombane og Skarnbassens Mudderbane, mens de øver sig på at finde balancen og dreje skarpt i et sving. Og samtidig skal man jo holde øje med de andre cyklister! Det er altid godt at træne, før man selv skal cykle i skole. Banen er for de 2-9- årige og er med til at skabe sunde og sikre cykelvaner.

Stedet er en unik og levende forlængelse af Flemming Quist Møllers magiske univers, som mange kender fra bøgerne om cykelmyggen Egon. 

Cykellegepladsen finder du ved Trørødskolen, og der er adgang for alle.

Cykelmyggens Cykellegeplads​

Bålplads ved Naturrummet I Vaserne
Pauser

Bare stoppe op og være til

Pauserne er et kapitel for sig, når familien er ude i naturen. Du kan holde pause de smukkeste steder, hvis du fx er på RudersdalRuten. Måske finder du en bænk ved cykelstien, eller hvad med at tage tæppe og picnic-kurv med og stoppe ved en lysning i skoven? Alle elsker pauser.

Her er en liste over bålpladser i Rudersdal kommune, som du frit kan bruge – du skal kun huske snobrødsdejen:

Bålpladser i skovene

Rude Skov Naturskole
Ved Naturskolen er der en bålplads, du kan reservere ved at sende en mail på mail@naturskolerne.dk 
 
Sjælsø Strand
Ved Eskemose Skov er der borde og bænke og en grill, som kommunen regelmæssigt forsyner med brænde.
 
Furesøen – Lille Kalv ved Luknam
På den anden side af stien – på højen – er der en grillplads.
 
Eventyrskoven
I udkanten af Eventyrskoven ved stien fra Nærum Gadekær. Der er en grillrist på bålpladsen.
 
Vedbæk Nordstrand 
Kommunen leverer brænde til bålet i sommerperioden fra 1. maj til 1. september. Der er en grillrist på bålpladsen.

Mariehøj Naturlegeplads
En overdækket grillplads med to borde og bænke ved siden af. 

 

Find trænings-pavilloner:

Cathrinelystparken, Birkerød

Vedbæk Strandpark, Vedbæk

Rundforbi Idrætsanlæg, Nærum.

Udendørs faciliteter (Indholdet er ikke publiceret)

Aktivitetsoaser

Far og mor får muskler, mens børnene leger

Ja, dét scenarie kan faktisk blive til virkelighed, hvis du tager til Cathrinelystparken i Birkerød.

Her er en såkaldt aktivitetsoase, dvs. legeplads og træningspavillon side om side, så du kan slå to fluer med ét smæk: være sammen med familien – og få pulsen i vejret.

Er du ude at løbe på RudersdalRuten er det også oplagt at tage en afstikker hen til én af træningspavillonerne. Her kan du bl.a. træne ryg og brystmuskler under halvtag, i ly for vejr og vind.

Aktivitetsoaser​