Elvernes lysning

Elvernes lysning

Mød elverne og prøv at lave dine helt egne elverblomster

Elverne omgiver sig med smukke ting, så hvis du ser blomster og krystaller på din vej gennem Eventyrskoven, så er der helt sikkert elver i nærheden.

Er du ligesom elverne vild med blomster, kan du selv lave nogle.

 

Elverblomst - Eventyrskoven

 

For at lave elvernes uldblomster skal du bruge:

Det skal du bruge

  • Et kartesæt bestående af en tyk karteplade og kartenåle kan fås i alle hobbyforretninger.
  • Kartet uld,
  • Krøluld,
  • Perler og evt. tyl og tynd kobbertråd i farver efter eget ønske.

Sådan gør du

Filtning er en ældgammel og meget simpel teknik, hvor man ved hjælp af en særlig filtenål får ulden til at hænge sammen.

Blomsten formes direkte på kartepladen ved at lægge stykker af ulden op som en grov form på pladen. Nu stikkes filtenålen gentagne gange ned gennem ulden, indtil den bliver fast og sammenhængende. Du skal bruge nålen til at forme med undervejs. Man kan også bruge fingrene til at forme med, men pas på, nålen er skarp, og det gør ondt at stikke sig på den.

Ind imellem løftes blomsten op fra pladen, så den ikke sidder alt for fast, når man skal have den af til sidst. Når blomsten er klar den skal kunne fjernes fra pladen uden at gå i stykker, kan man prikke krølulden fast med kartenålen.

Nu klippes tylblomsten ud. Den skal sidde på bagsiden og være lidt større end selve blomsten. Til sidst sættes tyl og perler på blomsten med 0,3 mm farvet metaltråd.

Blomsten kan nu bruges til alt mellem himmel og jord. Limer man en lille brocheplade på bagsiden med sekundlim, har man en smuk broche!