Spring til indhold

Den vise fortælletrunte

Den vise fortælletrunte

Har du hørt om talende træer?

I Eventyrskoven kan du møde talende træer, og de hedder fortælletræer. Lyt godt efter, når du møder Den vise fortælletrunte, så kan du fortælle historien videre til dine venner.

Vil du lave dit eget bladaftryk? Hvis du godt kunne tænke dig at lave dit eget bladaftryk af et blad fra Den vise fortælletrunte, så kan du her se, hvad du skal bruge, og hvordan du bærer dig ad.

 

Bladaftryk - Eventyrskoven

 

Det skal du bruge 

  • Blade
  • Voksfarver eller farvekridt
  • Avispapir
  • Papir, gerne tynd kvalitet

Sådan gør du

Hvad enten man vælger at komponere et lille billede, hvor der bl.a. bliver anemoner og skovjordbær, eller man tager ét blad ad gangen og ser, hvad det bliver til, er fremgangsmåden den samme.

Bladene lægges på en avis med forsiden mod avisen, så bagsiden af bladet, hvor bladribberne er tydeligst, vender op mod papiret.

Læg nu et tyndt stykke papir, tyndt kopipapir er udmærket, over bladene, og gnid med en farve oven på bladet, indtil aftegningen er fin. I stedet for at bruge spidsen af farven, som man plejer, kan farven lægges ned. Det giver det bedste resultat, hvis man arbejder med store blade.

Gentag processen med forskellige blade og farver, brug gerne flere farver oven på samme blad, så farverne blandes.
Bladaftryk er meget smukke og kan bruges på mange måder: Sæt dem i glas og ramme som de er, pynt med glimmerlim eller brug dem som brevpapir eller postkort.