Spring til indhold

Musiktroldenes festplads

Musiktroldenes festplads

Sang i ganen og dans i fødderne, musiktrolde elsker at danse wooddance, som er en helt særlig dans som musiktrolde er gode til.

Er du god til wooddance? Lav dine egne troldemusikpinde og se om du også har sang i ganen og dans i fødderne.
Musiktroldene har troldemusikpinde og det kan du også få.

 

Musiktroldenes musikpinde Eventyrskoven

 

Det skal du bruge 

  • Grene i forskellig tykkelse dog minimum en halv cm tykke, da de ellers nemt går i stykker, når man arbejder med dem.
  • Slibemaskine eller snittekniv

Sådan gør du 

Hvis man har en elektrisk slibemaskine, kan børn fra 6 år sagtens bruge den under vejledning og opsyn af en voksen. Pas på med løsthængende tøj, tørklæder og langt løst hår, der godt kan blive fanget af slibemaskinen. Er der forskellige hastigheder på slibemaskinen, skal den stå på laveste hastighed. Er vejret godt, kan man med fordel stå udendørs med slibemaskinen.
Har man ikke en slibemaskine, kan man snitte musikpindene i hånden her skal dog vælges lidt kraftigere pinde.

Pindene skal være minimum 1 cm tykke, da de ellers nemt knækker, når man arbejder med dem. Snitter man i hånden, kan man vælge at lave lidt færre snit en pind med tre – fire snit giver også en god lyd.

Når pinden er færdig, kan man trække en glat gren frem og tilbage over den – det er sådan musiktroldene gør, når de spiller op til troldefest!

Hvis du laver flere pinde, kan du høre, at forskellig tykkelse grene giver forskellig lyd. Når du bliver rigtig god, kan du måske endda høre forskel på hvilken slags træ, der er brugt. Blødt træ, som f. eks. et grantræ, giver en blød lyd, og hårdt træ, som f.eks. egetræ, har en skarpere lyd.

Når musikpindene ikke bliver brugt, pynter de smukt i en vindueskarm eller lignende.