Spring til indhold

Eventyrskoven

Eventyrskoven

Tag fantasien med i skoven

Den skov, du nu begiver dig ind i, er ikke en helt almindelig skov, men en eventyrskov, der byder på mange usædvanlige oplevelser. Lyt med dine ører, se med dine øjne, lugt med din næse og mærk med din krop og måske møder du nogle af de eventyrlige væsner, der bor i Eventyrskoven  f.eks den hidsige kratheks, skovalferne, musiktroldene, kæmeedderkoppen og kæmpen. 

Klik på billederne i billedbåndet. 

Målgruppe

Eventyrskoven er for børn i alderen 3-6 år. Alle er velkomne – børnehaver, familier på oplevelse i fritiden m.fl. Eventyrskoven kan også være et oplagt udflugtsmål i forbindelse med en børnefødselsdag.
 

Eventyrskoven - en sanselegeplads 

Eventyrskoven er ikke en helt almindelig legeplads men mere et sanseunivers. Ved hjælp af eventyr, naturformidling, billedkunst og bevægelse bygges der bro mellem virkelighed og fantasi – samtidig med at der undervejs sættes mange sanser i spil hos børnene.
 
Eventyrskoven – bliver en kilde til leg og læring, hvor børnenes kan udfolde sig i forskellige magisk rum, hvor fantasien får frit spillerum. Børnene er fysisk aktive, lærer at lytte til naturen og en historie og være sammen om en oplevelse i et natur- og sanseligt miljø. 
 
Med eventyret som et bærende element i naturen, bliver det en stærk oplevelse, der rører dybt. Naturen bliver brugt til at underbygge de mange stemninger der findes i fortællingen/ eventyret. Billedkunsten er med til at give eventyret en ekstra dimension, som transformeres lige foran øjnene af børnene, men også som noget de selv kan være med til at skabe. På den måde bliver de selv en aktiv del af en eventyret. 

 

Eventyrkoven - oversigtstavle
Mød skovens beboere

De syv fortællerum

Rundt i skoven venter musiktroldene, Kratheksen og elverfolket på, at du kommer og løser de spændende opgaver, der gemmer sig i skoven. Mød Eventyrskovens beboere:

Skovalfernes lysning

Kæmpens bålplads

Kæmpeedderkoppen Yrsa  

Den hidsige kratheks

Den vise fortælletrunte

Musiktroldenes festplads
 

Hvor finder du Eventyrskoven

Eventyrskoven finder du i Nærum ved Kikhaneengen, indgang ad stien fra Egebækvej ved Rundforbi Idrætsanlæg eller stien fra Nærum Gadekær.