Spring til indhold

TusindbenRuten

TusindbenRuten

Et levende eventyr

Tusindbenruten er en natur­, oplevelse­ og bevægelses­rute for børn og barnlige sjæle i og omkring Mariehøj Naturlegeplads i Gl. Holte.  

TusindbenRuten er ca. 1000 m lang og ligger i Tusindbenlandet, som er et mægtigt rige. I dette rige finder du alt, hvad du kan drømme om: Stendiger, søer, bakker græsenge og en æbleplantage. I Tusindbenlandet finder man endda en legeplads, hvor de små troldunger leger.

I Tusindbenlandet hersker Kong Tusindben, som er 1000 år gammel. Sammen med Kong Tusindben kan du ad TusindbenRuten opleve hele hans fortælling om tryllespidsmusen og den irgrønne Søheks. Ved at følge eventyret på de 6 opsatte tavler, hvor du også kan høre nærmere om de dyr og planter, som du støder på i eventyret og undervejs på ruten.    

Skal vi lege? 

På de 6 tavler, som du finder på TusindbenRuten, er der er forslag til en leg. Hvis du har lyst, er der også en spændende naturopgave, du kan løse sammen. På hver tavle står der noget om dyr og planter, og du bliver opfordret til at prøve forskellige lege med udfordringer for kroppen. Prøv fx at klatre op på toppen af Mariehøj, vær en smuk citronsommerfugl, eller hurtig og snu som en ræv.
Børnene bliver motiveret gennem eventyret til leg og bevægelse og til at undersøge og udforske naturen omkring dem.

Eventyret på bog

Der er i forbindelse med TusindbenRuten udgivet en lille eventyrbog, hvor man kan
læse hele Kong Tusindbens fortælling om tryllespidsmusen og den irgrønne
Søheks. Bogen kan fås på Rudersdal Kommunens biblioteker eller på Kulturcenter Mariehøj. 

 

 

Fakta

RudersdalRutens Univers har til formål at inspirere og aktivere flere i Rudersdal til oplevelser i naturen.

Du kan finde mange stier og ruter, hvor du kan løbe, cykle eller gå en tur. RudersdalRutens Univers indeholder også en række aktivitetsoaser, hvor du kan træne og være aktiv alle ugens dage, hele året rundt. 

Vidste du at...

  • TusindbenRutens er for de 3­-10­ årige. 
  • TusindbenRuten finder du ved Mariehøj Naturlegeplads på Mariehøj bag Gl. Holtegaard og Kulturcentret Mariehøj. Stå af bus 193, 195 eller 197 på Øverødvej ved Mariehøj Centret / Gl. Holtegaard, eller bus 150S, 353 eller 300S på Helsingørmotorvejen. 
  • TusindbenRuten er udviklet i et samarbejde mellem Rudersdal Kommune, historiefortæller Susanne Holck og biolog Katharina Hejgaard. Tavlerne samt eventyrbogen er illustreret at Johannes Bojesen. 
  • TusindbenRuten er skilte.