Spring til indhold

SundhedsRuten

SundhedsRuten

Motion til hjertet

SundhedsRuten består af en sundhedsplads med udendørs motionsredskaber samt to Hjertestier i Geels Skov ved Holte.

Her har du mulighed for at træne kondition, styrke, bevægelighed og balance på flere forskellige niveauer, mens du nyder naturen og udsigten til Søengen og Søllerød Sø fra pladsen enten på de opstillede bænke eller fra motionsredskaberne.

Sundhedspladsen er tilgængelig for alle 24 timer i døgnet - der er altid åbent. Den primære målgruppe er ældre samt dig med behov for genoptræning, men alle kan få noget ud af at benytte sundhedspladsen og træningsfaciliteterne. Bemærk at ophold på sundhedspladsen og brug af redskaberne altid sker på eget ansvar.

 

Hjertestierne

Du kan fra sundhedspladsen på Søengen følge to hjertestier. De to hjertestier er markeret med et eget logo, som viser SundhedsRutens hjertestier med retningsangivelse. Man kan spadsere, gå stavgang, løbe eller trille af sted.

Hjertestierne har sin egen skiltning, men er en del af SundhedsRuten.

 

Den korte hjertesti

Den korte Hjertesti er en genoptræningsrute på ca. 550 m i Geel Skov. Underlaget på stien er tilpasset kørestolsbrugere samt borgere med rollator, så er du kørestolsbruger har du også mulighed for at komme ud i det fri. Ved hjertestiernes udgangspunkt er der en bænk, du kan også undervejs finde bænke og hvile dig, eller blot sidde og nyde naturen og høre fuglene synge.

Den lange hjertesti

Den lange Hjertesti går gennem Geel Skov og Ravneholm forbi Vangebo Aktivitetscenter og
støder til RudersdalRuten ved Sandbjerg Sti i Nærum. Den lange hjertesti er ca. 4 km. og løber af eksisterende stier.

 

 

 

Fakta

RudersdalRutens Univers har til formål at inspirere og aktivere flere i Rudersdal til oplevelser i naturen.

Du kan finde mange stier og ruter, hvor du kan løbe, cykle eller gå en tur. RudersdalRutens Univers indeholder også en række aktivitetsoaser, hvor du kan træne og være aktiv alle ugens dage, hele året rundt. 

Vidste du at...

  • SundhedsRuten består af en sundhedsplads til udendørs træning og genoptræning kombineret med to afmærkede motionsruter til gang, stavgang og løb.
  • Træningspladsen ligger på Søengen i Holte ved Søllerød Sø og Geel Skov.
  • Projektet er et samarbejde med Genoptræningscentret Skovbrynet samt ergo- og fysioterapeuter, Rudersdal Ældreråd, Lions Club, kommunens sundhedskoordinator samt Naturstyrelsen.
  • Hjerteforeningen er samarbejdspartnere omkring motionsstierne, der er blevet markeret som officielle Hjertestier. Den ene af stierne er lavet, så den er særlig velegnet til kørestole og rollatorer.
  • Der er parkeringsmuligheder ved Genoptræningscentret Skovbrynet, som ligger lige ved siden af Sundhedspladsen. 
  • Hjertestierne er skiltet.