Spring til indhold

Markeder, festivaler og events

Markeder, festivaler og events

I Rudersdal finder du flere traditioner og begivenheder, som vender tilbage år efter år. Nogle er nye, andre er ældre. Der er lidt af hvert til både store og små i løbet af året og til højtiderne. Læs om dem her og hold øje med Oplev Rudersdals arrangementskalender og dagspressen.

Loppemarkeder

I Rudersdal finder du flere tilbagevendende loppemarkeder, bl.a. Søllerød Loppemarked på parkeringspladsen ved Holte Stationsvej (over for Rådhuset og Holte Midtpunkt). Der er rig mulighed for at gøre et godt køb, eller få solgt lidt ud af de gamle ting. Læs mere om de forskellige loppemarkeder her:

Søllerød Loppemarked

Vedbæk Loppemarked

 

Nærum Kulturdag

Nærum Kulturdag

Nærum Kulturdag finder sted hvert år i området omkring Nærum Bibliotek. På dagen er der et væld af kulturelle aktiviteter og oplevelser for alle aldre. Det kan være skattejagt, ponyridning, veteranbiler og musik. Det er gratis at deltage i alle kulturdagens aktiviteter, og der er rig mulighed for at købe mad og drikke til meget overkommelige priser. Læs mere her:

Rudersdal Kulturparaply

Birkerød Torvedage

I Birkerød Hovedgade er der ofte torvedag om lørdagen i sommerhalvåret. Her møder du stadeholdere, der sælger friske kvalitetsfødevarer, primært produceret i Nordsjælland, men der kan også være kunsthåndværk og andre produkter. Der kan også være diverse underholdning på dagen. Find datoer og mere information på hjemmesiden for Birkerød Torvedage:

Birkerød Torvedage

Morgenbord i Birkerød

Det årlige morgenbord i Birkerød finder sted i august måned. Ud over rundstykker på Hovedgaden i Birkerød, er der på dagen masser af andre aktiviteter i byen. Følg med her på Oplev Rudersdal i kalenderen.

Sankt Hans Cirkuspladsen i Birkerød

Sankt Hans

Sankt Hans aften er der midsommerstemning i hele Rudersdal. Du kan tage familien med til en hyggelig aften ved Sankt Hans bålet flere steder i Rudersdal. På kommunens hjemmeside kan du se hvor:

Rudersdal Kommune

Vedbæk Havnedag

Vedbæk Havnedag er en årlig tradition i Rudersdal. Havnedagen er en dag i sensommeren, hvor det lokale foreningsliv går sammen med handelslivet om at skabe aktiviteter ved havnen. Læs mere på Vedbæk Havnedags hjemmeside, og se billeder fra dagen i billedbåndet herunder (klik på billederne for at læse mere):

Vedbæk Havnedag

 

Birkerød Kulturnat

Kulturnatten i Birkerød er en fast tradition, der finder sted årligt i september. Hele Birkerød by emmer af aktiviteter med byløb, filmklub for børn, udstillinger og musik. Læs mere om Birkerød Kulturnat hos Rudersdal Kulturparaply

Rudersdal Kulturparaply

Juletræstænding

Du kan komme til juletræstænding mange steder i Rudersdal. Hold øje med kommunens hjemmeside, når julen sig nærmer. Her kan du finde oplysninger om juletræstænding samt om julearrangementer på kommunens biblioteker, museer, aktivitetscentre og værksteder.

Rudersdal Kommunes hjemmeside

Golden Days Festival logo
Festival

Golden Days

Rudersdal Kommune samarbejder med tre andre kommuner (Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Gladsaxe) om at lave events i forbindelse med den årlige, nationale kulturfestival Golden Days.

Festivalen finder sted hvert år i september og har fokus på specifikke historiske perioder eller temaer, der går på tværs af historien. Festivalen udfordrer, overrasker og gør os klogere på vores fælles kultur og historie.

Under det overordnede Golden Days tema for året, arbejder de fire kommuner (4K) sammen om at skabe aktuelle og spændende arrangementer, der er relevante for borgerne i de fire kommuner.

Hvert efterår har festivalen et nyt og spændende tema.

Følg med her på Oplev Rudersdal, og se også Golden Days' hjemmeside:

Golden Days

VM i landevejscykling 2010

Faste motionsarrangementer

RudersdalRuten lægger hvert år stier og veje til flere tilbagevendende arrangementer. Arrangementerne giver dig mulighed for at få motionsudfordringer samtidig med gode natur- og kulturoplevelser ad hele eller dele af det 42,195 km lange stiforløb, der snor sig gennem Rudersdal Kommune. ...Og man kan også bare heppe!

Hold øje med kalenderen her på Oplev Rudersdal.