Spring til indhold

Fritid for seniorer

Fritid for seniorer

Er du pensionist eller efterlønsmodtager, har du mange muligheder for oplevelser på egen hånd eller sammen med andre. Find inspiration til aktiviteter her på siden.

 

Foto: Grøn Puls 60+ - deltagere holder pause med kaffe
Træning i naturen

Grøn Puls 60+

Grøn puls 60+ er udendørs træning med stræk, styrke, løb, rask gang og et godt grin. Træningen er for alle interesserede - dog primært, hvis du er 60+. Efter fælles opvarmning fordeles alle i gå-, lunte- og løbegrupper. Ruterne er på 2, 3 og 5 km. Træningen sluttes med stræk og afspænding.

Der er aldrig aflysninger på holdet, da frivillige instruktører kan træde til.

Træningen er for alle interesserede – dog primært for dig, der er 60 år og derover.
Læse mere her:
‌Grøn Puls 60+‌

Foto: Vandgymnastik i Birkerød Svømmehal - varmtvandsbassin
Svømning og vandgymnastik

Besøg svømmehallerne

Har du lyst til motion, vandgymnastik og måske en tur i sauna, så er flere muligheder.

Se svømmehallernes åbningstider:

Svømmehallernes åbningstider

Foreningen ABS (Aktive Birkerød Seniorer) arrangerer svømning for pensionister i Birkerød Svømmehal tirsdag og torsdag formiddag fra september til juni.
Der er to hold: et hold kl. 8.00-8.45 og et andet kl. 8.45-9.45. 
ABS kan oplyse om tilmelding og pris. Kontakt Elin Søndergaard fra ABS på tlf. 61 81 16 23.

Svøm når det passer dig

Desuden er der god mulighed for at benytte Rudersdals to svømmehaller: Læs mere om åbningstider mv. her:

Svømmehallerne

Foto: Bogvenner - sidder og læser og hygger i køkkenet.
Bogvenner

Få en bogven - eller bliv bogven

Du har mulighed for at få besøg af en bogven med samme litterære interesser som dig selv. At dele en læseoplevelse med andre er fantastisk og åbner op for nye lag af fortolkning og læseglæde. Mange kan imidlertid ikke deltage i bibliotekernes litterære arrangementer på grund af sygdom, alder eller handicap. Det vil tilbuddet 'Bogvenner' gerne råde bod på!

Bogvennerne er et samarbejde mellem Besøgstjenesten under Søllerød Røde Kors og Rudersdal Bibliotekerne. Røde Kors, der i forvejen driver en blomstrende besøgstjeneste, matcher bogven og besøgsmodtager, mens bibliotekerne skaffer bøgerne, der også kan være med stor skrift eller på lydbog.

Møderne foregår som udgangspunkt hjemme hos besøgsmodtageren og kan f.eks. vare halvanden time en gang om måneden.

Få besøg af en bogven

Har du lyst til at få besøg af en bogven eller er du blot interesseret i lidt mere information om den nye ordning, er du velkommen til at kontakte bibliotekar Anette Brinkløv Liebmann på ABSV@rudersdal.dk eller 4611 5762.

Bliv frivillig bogven

Vi kan altid bruge frivillige bogvenner. Er du interesseret i at blive bogven, er du velkommen til at kontakte bibliotekar Anette Brinkløv Liebmann på ABSV@rudersdal.dk eller 4611 5762.

Foto: Teglporten aktivitetscenter
Aktivitetscentre

Hyggeligt samvær og et væld af aktiviteter

Der er tre aktivitetscentre i Rudersdal, hvor du kan mødes med andre og få nye venskaber:

Aktivitetscenter Bakkehuset‌

‌Aktivitetscenter Rønnebærhus‌

‌Aktivitetscenter Teglporten‌

I alle aktivitetscentre er der en hyggelig cafe, hvor du kan nyde et godt måltid med drikkevarer og kaffe og kage og få en snak med andre.

Der foregår også et væld af spændende aktiviteter, fx motionshold på alle niveauer, yoga, stolegymnastik, dans, senior-triatlon for mænd og fremmedsprog, sang og kreative aktiviteter som fx syning og maling. Der er også mulighed for at spille bridge, billard og brætspil, og så kan du få individuel vejledning om EDB og IT.

På kortet nedenfor kan du se, hvor i Rudersdal aktivitetscentrene ligger. Klik i kortet og find centrenes hjemmeside. Her kan du se aktivitetsprogrammer og åbningstider. 

 

Foto: Aftenskoler - gå til maling
Aftenskoler

Gå til noget...

I Rudersdal er der op flere aftenskoler og en hel del aftenskoleaktiviteter, som du kan få glæde af. 

I kalenderen her på Oplev Rudersdal kan du finde mange aktiviteter, som foregår i aftenskoleregi.  Du kan også søge på aftenskolernes fælles portal - aftenskole.nu. Der kan du søge efter lige det, du interesserer dig for. Portalen samler alle aftenskolernes tilbud ét sted - både dem i Rudersdal og dem udenfor kommunen. 

På Aftenskole.nu kan du søge på typer af hold og geografisk placering, så du kan finde det, du gerne vil gå til, i dit lokalområde - den dag det passer dig.

Aftenskole.nu 

Aften ved Reprise Teatret
Filmklub

Elsker du film?

Filmklubben er for dig, der synes, at det er vigtigere at se en god film end at se den før alle andre. Filmklubben er ikke kun for seniorer, men et godt tilbud for alle i Rudersdal.

Du kan se, hvornår filmene vises på Reprisens hjemmeside.

Reprise Teatret