Spring til indhold

Rudersdal støttede talstærkt op om March mod Ensomhed

Børn og voksne i alle aldre trodsede regnen for at støtte op om den nationale March mod Ensomhed med Patrick Cakirli i front. Se billederne fra dagen her.

Patrick Cakirli, der de sidste par år har vandret Danmark tynd i kampen mod ensomhed, lagde i sidste uge vejen forbi Rudersdal. For at sætte fokus på fællesskab og social ansvarlighed må han ifølge konceptet ikke vandre alene, og det var der flere Rudersdalborgere, der sørgede for, at han ikke gjorde. Allerede på vej mod Rudersdal fra Helsingør fik Patrick følgeskab. Blandt de gående var også Frivilligcenter Rudersdal, Kræftens Bekæmpelse Rudersdal og Aktive Birkerød Seniorer.

Da Patrick og de andre gående ankom til rådhuset i Holte ventede en varm velkomst – og netop varme var nok tiltrængt, da det havde regnet en del på ruten. Man rykkede ind i Rådssalen, hvor borgmester Jens Ive holdt en tale for Patrick, hvor han bl.a. sagde:

”Det er dejligt at se, at der er stor opbakning her i Rudersdal. En særligt stor og varm velkomst til dig, Patrick. Det er flot, at du gør så stor en indsats i en kamp, som er meget vigtig. Ikke alene vandrer du 1.600 km fra Nexø til Esbjerg, men du formår også at involvere og engagere rigtig mange mennesker omkring den gode sag. Det er jeg meget imponeret over.”

Borgmesteren kom også ind på, hvad der gøres i Rudersdal i kampen mod ensomhed:

”Særligt under coronakrisen har ensomhed været en udfordring. Derfor har vi i kommunen iværksat initiativer som f.eks. festivalen ’Lys og liv’, hvor vi fejrer genåbningen af samfundet med en masse gratis koncerter, teateroplevelser mv.”

Musik, dans og fællesspisning

På rådhuset spillede musikeren MC fra PLUS 1-koncerterne (koncerter hvor man gratis kan invitere en med som har oplevet ensomhed eller mistrivsel) for de fremmødte, inden der var fællesspisning på Kulturcenter Mariehøj.

Til fællesspisningen holdt henholdsvis Patrick og Frivilligcenterets formand Preben Etwil taler og Mariehøjkoret sang for i fællessang. Der var mange spørgsmål til Patrick om, hvad man kan gøre for at bekæmpe ensomhed. Preben inviterede folk til at kontakte Frivilligcenteret, hvis man gerne vil engagere sig i de lokale fællesskaber, som til dagligt bidrager til at styrke det sociale sammenhold Rudersdal.  

Dagen efter støttede endnu en række borgere op om Patrick og kampen mod ensomhed, da ruten gik fra rådhuset i Holte til Rådhuspladsen i København. De gående blev sendt afsted med morgenmad doneret af Kvickly i Holte Midtpunkt.

Fakta

  • March mod Ensomhed er en frivillig social forening, som har til formål at sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring, såvel som at samle penge ind til velgørenhed.
  • I samarbejde med 36 kommuner, og med støtte fra Middelfart Sparekasse og Standoutmedia, vil Patrick fra den 16. august til og med den 10. oktober vandre 1.600 kilometer fra Nexø til Esbjerg.
  • Patricks overnatning i Rudersdal blev venligt sponsoreret af Hotel Living Suites.

Vandrer hvert år

Patrick vandrer hvert år fra uge 33 til og med uge 40, for at sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring, såvel som for at samle penge ind til March mod Ensomheds Landsindsamling, som i år støtter Ventilen Danmark - en nonprofitorganisation, som forebygger og afhjælper ensomhed blandt unge.

“Flere end 380.000 voksne og over 20.000 børn i Danmark føler sig svært ensomme, og Sundhedsstyrelsen opgør, at ensomhed koster samfundet over 8 milliarder kroner årligt. Det er ikke godt nok, og det skal vi gøre noget ved. Jeg håber, at jeg gennem min vandring kan være med til at aftabuisere følelsen af ensomhed samt inspirere ensomhedsramte borgere til at række ud efter hjælp. Hvis jeg kunne gøre det, så kan alle,” fortæller Patrick.

 

Læs mere om Plus1-koncerter her​