Spring til indhold

Oplevelser for børn

Oplevelser for børn

Gå på opdagelse i oplevelser til de helt små, lidt større børn samt hele familien. Vi har samlet et udpluk af de mange oplevelser, der er i Rudersdal.

Teater, koncerter og kreative stunder for familien

Hyggestunder med musik, fortælling og kreative workshops. Her kan man sammen med professionelle kunstnere fx fordybe sig i at bygge, forme de fineste ting, høre historier eller måske noget helt andet. Det er for børn, forældre og bedsteforældre.

Der er løbende koncerter og teater for de mindste. Familiekoncerter er musik for hele familien i biografen Reprisen. Hold øje med Kalenderen for næste arrangement.

Mantzius for BØRN 

Mantzius for BØRN sætter kreativitet, bevægelse, børnekultur og fællesskab i fokus. Det er en frivilligdrevet forening af forældre, som gerne vil skabe sjove, dejlige, udfordrende og anderledes oplevelser for børn og deres voksne. Se deres aktiviteter her: 
Mantzius for BØRN (Facebook)

Holte bibliotek for børn
På biblioteket med mor og far

Aktiviteter på biblioteket

Ud over en masse skønne børnebøger, kan du finde mange aktiviteter for børn og deres voksne på bibliotekerne i Rudersdal. 

Rudersdal Bibliotekerne

Vil du med i biografen? 

Reprise Teatret i Holte byder på film til hele familien - fra babybio til børnefilmklub. Vidste du, at du også kan holde børnefødselsdage i biografen? I Birkerød Bio er der også løbende masser af børnefilm. 

Babybio

For børn

Birkerød Bio​

Musik sammen med mor eller far 

Musikskolen har masser af sjove tilbud for de mindste. Vi synger, laver fagter og bevægelser og bruger alle mulige rekvisitter og rytmeinstrumenter til at lave musik med.

Musik for de 0-5 årige

Udendørs aktiviteter for børn
Frisk luft

Leg og bevægelse i naturen

I Rudersdal findes der mange udendørs aktiviteter til børn, og flere af dem kombinerer bevægelse med leg. Udover en række legeplader, skove og bålpladser, skøjtesteder og kælkebakker, finder du også:

  • , der ligger på og omkring i Gl. Holte. Det er en vandretur på 1000 meter, hvor eventyret om Kong Tusindben lever i det høje græs, ved en gammel æbleplantage og en lille sø. Historien fortælles via plancher og en lille bog.
  • Lige i nærheden finder du også ‌Cykelmyggens Cykellegeplads‌ ved Trørødskolen. Det er et kreativt cykelbaneanlæg, hvor børn bl.a. kan køre stærkt på Egons spurtbane og cykle i cirkler på Dansemyggen Dagmars danseplads. Legepladsen, der skal styrke børns cykelevner, tager udgangspunkt i Flemming Quist Møllers børnebogsklassikere. 
  •  i Nærum er et eventyrligt uderum for børn, hvor sanserne og fantasien kan slippes løs. I Eventyrskoven kan man blandt andre møde musiktrolde, kratheksen og elverfolk.
  • På skattejagt i naturen er en forenklet udgave af orienteringsløb for hele familien.
skulpturpas for børn
Skulpturpas

Tag børnene med på skulpturjagt i Birkerød

I Birkerød bymidte står en masse spændende skulpturer, som vi dagligt går forbi, måske uden at se på dem og uden at tænke over, hvilke historier de gemmer på.

Ved at følge den røde tråd i børnenes eget Skulpturpas kommer I forbi 10 vidt forskellige skulpturer, der hver især fortæller sin helt egen historie. Skulpturpasset giver også gode ideer til opgaver, der kan løses undervejs.

På kortet først i Skulpturpasset kan I se, hvor I finder skulpturerne.

I kan hente et gratis Skulpturpas på alle Rudersdal Bibliotekerne, på Birkerød Idrætscenter og på Kulturcenter Mariehøj.