Spring til indhold

Ugens Kunstinstitution: Grafikværkstedet Mantziusgården

I disse coronatider må vi finde nye veje til oplevelser, kunst og kultur. Hver uge vil vores kunstkonsulent i Rudersdal Kommune derfor præsentere en ny kunstrelateret kulturinstitution, som du kan nyde hjemmefra.

Johan Mantzius Vej 7 A, 3460 Birkerød

For et par uger siden præsenterede vi Grafisk værkstedsgalleri på Havarthigården. Nu går turen til endnu ét grafisk værksted her i Rudersdal Kommune nemlig Grafikværkstedet på Mantziusgården.

I grafikværkstedet, som har til huse i Værkstedsfløjen på Mantziusgården, bliver der fremstillet grafiske arbejder i fortrinsvis højtryk og dybtryk. I værkstedet er der to kobbertrykpresser, farve, papirer og diverse materialer til processerne.

Der gives ikke egentlig undervisning i grafik, men om lørdagen kan man få råd og vejledning af grafiker Britta Kjærulff. Når man er blevet fortrolig med værkstedet og de grafiske teknikker, kan man få udleveret en nøgle, så man kan arbejde selvstændig i værkstedet.

Grafikværkstedet udstiller – i samarbejde med keramik- og væveværkstederne, som også hører til på Mantziusgården - hvert år i biblioteksfoyeren ved Hovedbiblioteket i Birkerød. Her kan man opleve nogle af de arbejder og værker, der er produceret i årets forløb.

Grafikværkstedet på Mantziusgården

Kunstkonsulent Kathrine Thygesen er uddannet kunsthistoriker, og hun vil gøre os klogere på nogle af de kulturinstitution, der til daglig arbejder med kunst, som findes rundt omkring i Rudersdal Kommune