Spring til indhold

Tyvstart Touren

Med under 100 dage til tour-start har vi samlet nogle gode cykeloplevelser i Rudersdal.

Cykling er et naturligt middel til motion, transport, sport, læring, leg og oplevelser i hverdagen. I år starter Tour de France i Danmark, og vi har derfor samlet nogle spændende cykelarrangementer til dig:

Rolf Sørensen

Rolf & Ritter + lokale cykelhelte

Rolf & Ritter,  lokale cykelhelte gennem tiden og formidable rudersdalske cykelruter for både familieryttere og hard core-betvingere af carbonheste. Du kan opleve det hele, når vi tyvstarter en af verdens største sportsbegivenheder med forrygende foredrag og insiderviden om Tour de France, som for første gang starter i Danmark med Grand Départ i København. Kom i kliksko og lycra, en blød buks eller strutskørt, som du lyster til en hæsblæsende hyggelig dag i cykelsportens tegn. Cykelcaféen er åben med kaffe, saft og kulhydrater i kageform.

Lørdag den 7. maj 2022, kl. 13-16. Hovedbiblioteket i Birkerød, Stationsvej 38, Birkerød. Fri entré

Læs mere​

Cykelmyg for en dag - for børnefamilier

Hvem er Danmarks sejeste (og sødeste) cykelrytter? Det er selvfølgelig cykelmyggen Egon! Har du lyst til selv at være cykelmyg for en dag? Tag din mor, far eller bedste med og prøv cykelmyggens sjove forhindringsbane. I kan høre historien om den lille frække myg, elsket gennem generationer. Og I kan tegne og hygge jer ved krea-bord. På forhindringsbanen kan du (og din voksne) opleve historien på egen krop og prøve kræfter med de strabadser, som cykelmyggen selv kommer ud for. Du kan også være med i lodtrækning om præmier, der passer til en ægte cykelmyg. Cykelcafé med kaffe, saft og kage til salg.

Lørdag den 7. maj 2022, kl. 13-16. Hovedbiblioteket i Birkerød, Stationsvej 38, Birkerød. Fri entré. Alder: fra 3-8 år i selskab med voksen. Billet til både barn & voksen.

Cykelmyggens fødselsdag

Det er Cykelmyggen Egons fødselsdag. Han elsker fest og fede cykeltricks. Derfor vil han gerne invitere alle, der har lyst til at komme forbi lørdag den 30. april kl. 11.00, hvor han vil vise et par sjove cykeltricks.

Ta’ gerne tage din egen cykel med, så du selv kan køre på opdagelse på Cykelmyggen Cykellegeplads. Til alle cykelglade børn uddeler vi et gratis Cykelmygpas, som kan bruges til inspiration til mange flere cykellege.

Lørdag den 30. april 2022, 11:00-12.00. Trørødskolen, Gl. Holtevej 2, Vedbæk. Fri entré.

Læs mere​

PS: Har du lyst til at benytte Cykelmyggens Cykellegeplads til en børnefødselsdag, kan du lege leje udstyret i Cirkusloppernes Cirkusvogn. Besøg cykelmyggenslegeplads.dk og læs mere om at holde fødselsdag på cykelmyggens cykellegeplads.

Cykelmyggens fødselsdag
RRU på cykel

RudersdalRuten på to hjul

Rudersdal indbyder med sine mange naturskønne områder til at bruge cyklen som et middel til et sundt og oplevelsesrigt liv på to hjul til hverdagscykling, aktiv fritid og ferie med mange gode og sikre cykelstier i det grønne og på vejene. RudersdalRuten tager dig rundt på mange forskellige stier – skovstier, grus og asfalt – med mange synsindtryk og oplevelser undervejs på en 42 km rundtur i Rudersdal. En rundtur på RudersdalRuten kræver ikke mountainbike – og racercykel med smalle dæk er ikke hensigtsmæssig.

FAMILIERUTEN

Ruten er en smuk og oplevelsesrig tur på 20 km med opholdsmuligheder ved hotspots med beretninger om natur og områdets historie undervejs. 

KULTURSLANGEN OG SJÆLSØSTIEN

Begge ruter er gode at udforske på cykel.

SANDBJERGRUTEN OG KONGERUTEN

Som træningsruter på landevej er både SandbjergRuten og KongeRuten oplagte muligheder på henholdsvis 23 km og 16 km.

Du kan læse mere om alle ruterne på rudersdalruten.dk

MOUNTAINBIKE

Er du til mountainbike, kan du finde anlagte ruter i Rude Skov på 10 km og Geel Skov på 4,5km i kuperet terræn. Find mountainbikeruter på Naturstyrelsens hjemmeside udinaturen.dk.