Spring til indhold

Sommerkoncerter i Rudersdal

Den 6. august åbner Rudersdal Sommerkoncerter for 14. gang for tre ugers musikfest i smukke omgivelser.

Ved 10 koncerter på 10 forskellige steder i kommunen kan man høre danske og udenlandske musikere fra øverste hylde. Heriblandt er den unge fremadstormende Trio Legend fra Polen, den anerkendte norske violinist Birgitte Stærnes og Raschèr Saxophone Quartet fra Tyskland, der regnes som verdens førende. Fra Danmark kan man bl.a. opleve klarinettisten Jonas Frølund, organisten Flemming Dreisig og den herboende norske pianist Pål Eide - samt selvfølgelig Rudersdal Kammersolister og Mazel Klezmerband, der henholdsvis åbner og lukker festivalen.

Mere end musik

Ved flere af koncerterne kan man opleve mere end musik. "Vi synes, at det er sjovt at sprænge rammerne og kombinere musikoplevelsen med andre tiltag," fortæller festivalens leder Christine Pryn. "Den 15. august holder vi for første gang koncert i det historiske Ebberød, og vi har gjort til en hel eventdag med to koncerter, guidet tur og sandwich inkluderet i billetten. Man kan tage det hele med eller vælge."

Den 17. august er der klaveraften på det nye Steinway koncertflygel i Mantzius, og det bliver også en koncert ud over det sædvanlige. 
"Solist er den russiske klavervirtuos Polina Fradkina, der nu bor i Danmark, fordi hun og familien er i opposition til styret i Rusland og ikke længere følte sig sikre," siger Christine Pryn. "Hun bor nu hos dokumentarfilminstruktøren Sonja Vesterholt, der har sagt ja til at vise sin film "Musikken i en belejret by" inden koncerten. Helt exceptionelt er det lykkedes hende at finde frem til musikere og publikummer, der var med ved uropførelsen af Shostakovich' 7. symfoni under 2. verdenskrig og interviewe dem. Der mærker man virkelig musik- og verdenshistoriens vingesus". 

Skæbnefortællinger

Ud over en lang række klassikere af Bach, Mozart, Dvorak, Händel, Tchaikovsky og mange flere, byder Rudersdal Sommerkoncerter på sjældent hørte mesterværker og helt ny musik. Ofte er der nogle gribende skæbnefortællinger bag, som musikerne og arrangørerne gerne fortæller om ved koncerterne.
"Den polske komponist Andrzej Panufnik mistede alle sine værker, som blev brandt under Warszawaopstanden i 1944," fortæller Christine Pryn og fortsætter: "Og den svenske romantiske komponist Amanda Maier måtte opgive at spille violin, fordi det ikke var passende for en gift kvinde at optræde".
Sangerinden Ly Tran tager sin egen skæbnefortælling som vietnamesisk bådflygtning med, når hun uropfører "Myriader af tabte minder" af den japanske komponist Aya Yoshida. Værket bygger på fortællinger og sange fra Lys familie, som hun har optaget i sin søgen efter minder fra tiden før hun kom til Danmark seks år gammel.

Rabat

Rudersdal Sommerkoncerter har en særdeles fordelagtig rabatordning. Hvis man køber billet til 5 eller flere koncerter, kan man komme ind for kun 100 kr. per koncert. Både standard- og rabatbilletter sælges via ticketmaster.dk. De resterende sælges ved indgangen.

Læs mere om koncerterne på hjemmesiden www.rudersdalsommerkoncerter.dk