Spring til indhold

Rudersdal Billedskole åbner udstilling: Form, Farver og Magi

Onsdag den 13. april åbnede Rudersdal Billedskole udstillingen ”Form, Farver og Magi” i samarbejde med kunst- og talentudviklingstilbuddet Kunstcubator i Gentofte. Udstillingen kan opleves til og med torsdag den 28. april 2023 på Hovedbiblioteket i Birkerød.

I disse dage er forhallen til Hovedbiblioteket i Birkerød fyldt med farverige malerier, finurlige dyr og tegninger. Her kan alle forbipasserende se, hvad elever fra billedskolen har kreeret siden jul.

I samme udstilling er der mulighed for at se kunstværkerne ’Selvportrætter’ malet af talenter, der går på Kunstcubator i Gentofte.

Stolte billedskoleelever viser frem

Eleverne i Rudersdal Billedskole har siden jul lavet kunstværker under emner som ”magiske steder”, ”Odins ravne”, ”mad i gips” og meget andet. Værker som de stolte kunne vise deres forældre og søskende til onsdagens fernisering.

Sisse Hoffmann, som er underviser på billedskolen, fortæller, at billedskoleeleverne i løbet af skoleåret har kunnet give fantasien frit løb med et væld af materialer ved hånden: maling, gips, papir, karton, ståltråd og meget andet:

”Her på udstillingen vil vi gerne vise børnenes mange forskellige udtryk,” fortæller hun til ferniseringen onsdag eftermiddag.

Mal et selvportræt, men ikke dig selv

Store malerier pryder de røde murstensvægge i forhallen til hovedbiblioteket. Her hænger et detaljeret malet skelet med en ring af ild om sig. Og et maleri med syv forbundne hoveder i forskellige farver.

Jonas K. Jensen, som er underviser hos Kunstcubator, fortæller til ferniseringen:

”Talenterne har fået til opgave at male selvportrætter men uden at male sig selv. Så når I går rundt og kigger på de forskellige malerier, kan I prøve at forestille jer, hvad de fortæller om den kunstner, der har malet det."

Om Rudersdal Billedskole

Rudersdal Billedskole er et tilbud for børn og unge mellem 7 og 18 år, som bor eller går i skole i Rudersdal Kommune.

Billedskolen har hold i både billedkunst, tegning og maleri, hvor der eksperimenteres med forskellige materialer.

Læs mere om Rudersdal Billedskole på Rudersdal Billedskoles hjemmeside: Rudersdal Billedskole.

Om Kunstcubator

Kunstcubator er et treårigt kunst- og talentudviklingstilbud for unge i aldersgruppen 15-25 år, som brænder for at udvikle sit kunstneriske talent. Tilbuddet er for unge, der bor eller har tilknytning til Rudersdal, Gentofte, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk Kommune.

Hvert år udvælges et hold af talenter på baggrund af ansøgninger.

Læs mere om Kunstcubator og om muligheden for optagelse på Kulturskolerne i Gentoftes hjemmeside:

Kunstcubator | Kulturskolerne