Spring til indhold

Rejs med fra din stue – sammen med andre

Drømmer du om at komme ud og se noget nyt, men har du ikke mulighed for at rejse ud? Så kan det virtuelle tilbud 'Rejs med' måske være noget for dig.

Helt fri fra corona og dertil miljøvenligt kan du nu rejse rundt og lære om landene i Europa. Du deltager hjemme fra din egen computer eller tablet – men du rejser online sammen med andre.

Rejserne er hver onsdag kl. 14-17 og det er helt gratis at deltage. Første rejse er den 8. september 2021 til Kroatien. Derefter er der rejser til bl.a. Spanien, Nordmakedonien og Litauen. I alt bliver der 40 rejser til europæiske lande indtil udgangen af 2022.

Man møder eksperter, græsrødder og lokale ildsjæle fra de lande, der besøges. Rejselederne fortæller om landenes historie og samfund. Man ser seværdigheder, hører om lokal kultur og madretter.

"Vores erfaring fra fire rejser i efteråret 2020 og seks rejser i foråret 2021 er, at online-rejserne giver virkelige oplevelser. De giver noget at tale om, og noget at være sammen om. "Jeg var på rejse til Grækenland i går." Det er starten på en interessant samtale mellem en ældre rejsedeltager og f.eks. et barnebarn, der ringer eller kommer på besøg," lyder det fra arrangørerne. Et evalueringsskema viser, at 80% ville tage med igen og 92-95% svarede at oplevelsen var god eller helt perfekt.

Rejs med fra din stue program

Med socialt element

Med DEO ’s koncept bliver der ud over de interessante, visuelt flotte og veltilrettelagte online-rejser ud i Europa, også lagt vægt på det sociale element i rejsegruppen. Deltagerne bliver taget godt imod, og man kan få hjælp til at logge sig på computeren. Rejsefællerne kan ses på skærmen, og man opdager måske, at der er bekendte med på turen, hvor nogle havde sat sig sammen og hyggede sig hjemme i stuen med rejsemålets mad og drikke. 

Sådan kommer du med

Det er let at komme med. Tilmeld dig på DEOs hjemmeside eller ring til Oplysningsforbundet DEO på tlf. 70263666. Herefter modtager du en email med rejsens program og oplysninger om landet, og hvordan man kobler sig på.

Hvis det er første gang, bliver du taget i hånden med grundig instruktion i at komme online, og DEO er parat til at hjælpe over telefonen. Og før hver rejse er der en testtime, hvor du kan tjekke, at man kan komme rigtigt på.

Det er DEO, Demokrati i Europa Oplysningsforbundet, der gennemfører rejserne. VELUX FONDEN støtter med en udviklingsbevilling og Rudersdal Kommune og ÆldreSagen i Rudersdal har partnerskab i projektet.

Læs mere om rejserne og tilmeld dig her