Spring til indhold

Oplev et jagtlandskab i verdensklasse på Mariehøj

Oplev fotoudstillingen ”Rejsen til Europas verdensarv”, som blandt andet bringer os tæt på Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland. På Kulturcenter Mariehøj frem til 1. oktober.

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland er som eneste danske verdensarvslokalitet blevet udvalg til UNESCO og National Geographics store satsning World Heritage Journey’s Europe.

Her er der fokus på 34 unikke verdensarvssteder i Europa, som man kan udforske via en hjemmeside – visitEUworldheritage.com – og ikke mindst via fotoudstillingen ”Rejsen til Europas verdensarv, som vises i caféområdet på Kulturcenter Mariehøj fra 31. august til 1. oktober.

I fornemt selskab med blandt andet slotsparken ved Versailles og Olympen i Grækenland leder fotoudstillingen publikum på en rejse rundt til unikke verdensarvssteder i Europa og dybt ind i den europæiske historie. En rejse der også skal øge publikums bevidsthed og bæredygtig turisme.

Parforcejagtlandskab i Rudersdal

Parforcejagtlandskabet er en del af Rudersdal Kommune, da landskabet strækker sig ind i Jægersborg Hegn.

Skodsborgvej, Køromvej, Mathiasvej, Blinde Allé og Domænevejs vestlige ende hører antagelig til det vejnet, der blev brugt til parforcejagt og som fortsætter i Dyrehaven.

SkodsborgRuten - en motions- og naturoplevelsesrute i Jægersborg Hegn - tager dig også igennem noget af landskabet.

Find SkodsborgRuten i appen RudersdalRutens Univers:

RudersdalRutens Univers i App Store​

RudersdalRutens Univers i Google Play​

Verdensarv i baghaven

Der er ikke langt fra udstillingen på Mariehøj til at opleve et af de unikke steder, man kan se i udstillingen. Det danske verdensarvsområde Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland, som består af Gribskov, Store Dyrehave og Jægersborg Dyrehave og Hegn, er nemlig kun en kort køre- eller cykeltur væk fra kulturcentret.

De tre skove udgør et unikt kulturlandskab, der fortæller om kong Christian den 5.’s enorme magt og hans behov for at demonstrere den ved at kontrollere naturen.

Udstillingen er udlånt af UNESCO Verdensarv Parforcejagtlandskabet og kan ses i caféområdet på Kulturcenter Mariehøj frem til 1. oktober.

Læs mere om Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland

Læs mere om udstillingen hos Visit Nordsjælland

Fotoudstilling om UNESCOs Verdensarv

Parforcejagt for børn: Besøg skovlegepladsen Kronhjorten i Skodsborg er designet over historien om kongernes parforcejagter i skoven:

Skovlegepladsen Kronhjorten

På Mothsgården i Søllerød kan man se parforcejagthornet og få historien om Matthias Moth, der var Christian den 5.s mest betroede embedsmand og uofficielle svoger. 

Besøg Mothsgården​