Spring til indhold

Med Hugormen til Hillerød

En ombygning af taget på spillestedet MantziusLive i Birkerød har betydet, at stedets kunstneriske leder har måtte finde nye græsgange til alt fra Hugorme til standup-komikere. Men det er ikke uden fordele…

Kulturcenter Mantzius, der huser spillestedet MantziusLive er ved at få et nyt og lydisolerende tag over koncertsalen. Derfor har der været gang i byggearbejdet i og omkring Kulturcenter Mantzius siden forsommeren. Selvom de øvrige lokaler i huset har været i brug under hele byggeperioden, har de koncerter og shows, der skulle afholdes i Mantziussalen enten måtte flyttes eller aflyses, da byggeriet trak ud.

Heldigvis har mange venlige ”kollegaer” trådt til, og det har derfor været muligt at flytte koncerter og stand up til bl.a. Kulturcenter Mariehøj i Holte, Galaksen i Værløse, Trommen i Hørsholm og Richter i Søborg. På lørdag gælder det så rockbandet HUGORM, der er flyttet til den forholdsvis nye arena, Royal Stage i Hillerød. I orkestrets tætpakkede program var der nemlig ikke plads til at flytte koncerten til en anden dag.

Kunstnerisk leder på MantziusLive, Mads Riishede, mødte Carsten Larsen, der er leder af Royal Stage til et præsentationsmøde på Fanø, hvor han fortalte Carsten Larsen om behovet for at flytte koncerter fra Mantzius, hvilket resulterede i, at sidstnævnte tilbød at lægge hus til koncerten med HUGORM.

”Royal Stage er et superflot sted, det er topprofessionelt med masser af plads, hvilket også har betydet, at vi har kunne sætte flere billetter i salg til den ellers udsolgte koncert med HUGORM,” fortæller Mads Riishede om sceneflytningen.

Hugorm

En medrivende, musikalsk oplevelse

Bandet med Simon Kvamm i front er taget på stor efterårsturné efter tre nærmest udsolgte koncerter i København og Aarhus, og Mads Riishede glæder sig, som så mange andre fans, til at høre bandet live:

”Jeg glæder mig til at gense og genhøre HUGORM, for jeg er sikker på, at det bliver en levende og kunstnerisk medrivende, musikalsk oplevelse. Bandet er et af vor tids mest interessante liveorkestre på den danske scene, fordi de nærmest har dramaturgi i deres show. Og så er Simon Kvamm en fantastisk entertainer og historiefortæller, der tager folk med på en rejse.”

HUGORMs shows stikker i mange forskellige, kreative retninger undervejs og for dem, der har set bandet live, hersker der ingen tvivl om, at man som publikum får frirum til at rase- og rense ud. Live-anmelderne lægger heller ikke skjul på begejstringen; bl.a. kaldte GAFFAs anmelder HUGORM "på grænsen til det sindssyge" og kvitterede med 5 stjerner.

Tagbyggeriet på Mantzius forventes at være færdigt ved årsskiftet, klar til forårssæsonen, der skydes i gang med Poul Krebs den 5. februar, efterfulgt af navne som Steen Jørgensen, Ginne Marker og Soleima.

Hele programmet kan ses på MantziusLives hjemmeside.​