Spring til indhold

Lys og Liv i Rudersdal – vær med når kulturen kickstartes i Rudersdal

Det kommer til at sprudle af kultur-, forenings- og fritidsliv, når borgerne i Rudersdal inviteres til gratis musik, teater og fællessang m.m. på tværs af kommunen i sensommeren.

Kulturkickstart med mobil scene

De lyse nætter og lune temperaturer er endelig til at mærke, ligesom sommerens gradvise genåbning af landet har sat kreativitet og samarbejde i svingninger hos Rudersdals forskellige kultur-, forenings- og fritidsaktører.
Kommunalbestyrelsen har prioriteret penge til en genåbning af kultur- og fritidslivet under overskriften ’Lys og liv til Rudersdals borgere og kulturliv’.

Nu er det igen muligt for både kulturinstitutioner og foreninger at samle folk om gode oplevelser med hinanden i fællesskabet. Der er stor opbakning til og fra lokale aktører, og nu er programmet ved at løfte sig fra tegnebræt til virkelighed i form af gratisarrangementer på tværs af Rudersdal.

Genåbningsaktiviteterne startede allerede med Rundforbi Stadions veltilrettelagte EM på storskærmsarrangement den 12. juni og fortsætter nu gennem august måned og ind i september.

Som en del af kommunens ”kickstart” af kultur- og fritidslivet anskaffes også en mobil scene, som kan udlånes gratis til foreninger i et år. Derefter vil der være en mindre betaling til drift m.v. Scenen forventes at være ”i hus” i løbet af august måned.

Sammen om oplevelser på tværs af Rudersdal

Der bliver ”Lys og Liv” i Rudersdal fra august, hvor der bl.a. kan opleves udendørs jazzkoncerter skabt i samarbejde med foreninger og på særligt udvalgte lokale steder som Birkerød Torv, Vedbæk Havn, Holte Havn og Rudersdal Museer - Mothsgården i Søllerød.

I forbindelse med det landsdækkende initiativ ALSANG bydes der også til fællessang i Mantzius Haven med de lokalt forankrede navne Lasse Skovgaard og Mathilde Falch.

På kommunens to kulturcentre, Kulturcenter Mariehøj og Kulturcenter Mantzius, vil der være klassisk musik for børn med Genklange og deres rullende koncertsal, ligesom teaterforestillinger for børn og alle fantasifulde sjæle er ved at finde deres pladser i det spirende sensommerprogram.

Det er blandt andet foreninger som Birkerød Torvedage, Vedbæk Havnedag, Søllerød Jazzklub, Mantzius for BØRN m.fl., der har gjort det muligt at skabe det bredtfavnende program, ligesom lokale idrætsforeninger m.fl. vil spille en uundværlig rolle til en stor familiedag på Birkerød Idrætscenters stadion med koncerter og aktiviteter.

Program og praktisk information

Alle arrangementer har fri entré*
*Registrering/tilmelding vil være nødvendig til enkelte arrangementer af hensyn til corona-retningslinjer. Alle arrangementer gennemføres i overensstemmelse med myndighedernes retningslinjer og anbefalinger.

Foreløbigt program:

14.08: BIRKERØD TORV
Birkerød Torvedage: Morgenbord, Ung i Rudersdal aktiviteter+koncert og koncert med Six City Stompers

15.08: VEDBÆK HAVN
Vedbæk Havnedag 2021 med Havnedagens aktiviteter og koncert med Tuesday Night Brass Band

15.08: MANTZIUS HAVEN, Birkerød
Genklange: Klassisk musik for børn

21.08: HOLTE HAVN
Søllerød Jazzklub: JazzFive

22.08: MOTHSGÅRDEN, Holte
Kira Martini + Sille & Palle + Mothsgårdens aktiviteter for børn

22.08: KULTURCENTER MARIEHØJ, Holte
Genklange: Klassisk musik for børn

29.08: BIRKERØD IDRÆTSCENTER - stadion
Familiekoncert med 3 navne + aktiviteter for alle

31.08: MANTZIUS HAVEN, Birkerød
ALSANG 2021 – Fællessang med Lasse Skovgaard & Mathilde Falch

 

Programmet opdateres løbende. Følg med på oplev.rudersdal.dk og i Rudersdal Avis.