Spring til indhold

Er du frivillig, og vil du være med i kampagnen Frivillig fordi?

Fortæl os hvorfor du er frivillig og vær med i kampagnen ’Frivillig Fordi…’ hvor foreninger får flotte plakater, som kan hænge i Rudersdal i ugerne op til Frivillig Fredag den 29. september.

Kampagnen ’Frivillig Fordi…

I Rudersdal fejrer vi Frivillig Fredag med kampagnen ’Frivillig Fordi…’ for at sætte fokus på de gode oplevelser, frivillighed kan give. Kampagnen rulles ud med en række plakater, hvor lokale frivillige fortæller, hvorfor de er frivillige. Plakaten viser et portræt af den frivillige eller en mindre gruppe af frivillige, en tekst med navn(e) og tilhørsforhold (forening/organisation) samt et citat, hvor de(n) frivillige fortæller, hvorfor han/hun/de er frivillig(e) – altså ’Frivillig fordi…’. Alle plakater slutter med ’Vil du med?’ for at invitere til frivillighed.

 

Hvad er Frivillig Fredag?

Frivillig Fredag er en nationaldag, hvor Danmark særligt markerer og anerkender frivilligheden. I år er der Frivillig Fredag den 29. september.

Det nationale Frivillighedsråd udmelder hvert år et tema for frivilligheden.

I 2023 er temaet ’Frivillig Fordi’. Der sættes hermed fokus på ”meningen med” at være frivillig, herunder de mange gode oplevelser og erfaringer, frivillighed kan give.

 

Meld dig som frivillig

Betyder ’Frivillig fordi…’ – noget meget særligt for dig, håber vi, at du har lyst til at melde dig som frivillig til en plakat.

De første frivillige, der melder sig (senest d. 18. august) indenfor følgende kategorier, kan få deres plakat op i ét af kommunens buslæskure:

  • Det frivillig sociale fx integration, selvhjælp, nødhjælp mv.
  • Idræt fx fodbold, svømning, gymnastik, dans mv.
  • Kultur fx musik, billedkunst, teater mv.
  • Børne og ungdomsorganisationer fx spejder, FDFér
  • Bæredygtighed, klima, natur mv.

 

Du kan også tilmelde dig efter den 18. august, men senest d. 1. september.

Meld dig ved at skrive en mail til frivilligkonsulent Marie Bergmann på maber@rudersdal.dk eller ring på 72 68 56 20, hvis du vil høre mere.

Et antal frivillige bliver inviteret til fotografering i uge 34 eller derefter.  

Hvor vises plakaterne?

Plakaterne vil blive brugt i kampagnen ’Frivillig Fordi…’, som sker i uge 37 og 38 i september. Plakaterne formidles primært via foreningerne selv. Foreningerne opfordres til at kontakte lokale virksomheder, forretninger m.v. og invitere dem til stille et vindue eller en væg til rådighed i frivilligugen til at udstille nogle af plakaterne.

Plakaterne vil også blive formidlet via hjemmeside og sociale medier som f.eks. facebook, LinkedIn og Instagram hos Rudersdal Kommune, Rudersdal Frivilligcenter, Rudersdal Kulturparaply, BUS Rudersdal samt Rudersdal Idrætsråd. Plakaterne kan også formidles i biografen eller buslæskure. Desuden laves der særlige aftaler med kommunens kulturinstitutioner (fx Rudersdal Biblioteker og idrætscentre) om formidle plakaterne og gøre dem synlige.

Plakaterne er basis for et diasshow, som kan vises på Frivillig Fredag og de bliver trykt og indgår i en udstilling, som har fernisering i forbindelse med Frivilligfesten fredag d. 29. september.

Afsenderne på kampagnen er Rudersdal Kommune, Frivilligcenter Rudersdal, BUS Rudersdal, Rudersdal Idrætsråd og Kulturparaplyen samt alle medvirkende foreninger.

Kampagnen er finansieret af Folkeoplysningsudvalget.