Spring til indhold

Efterårssjov for børn

Find alle de sjove og gyyyselige efterårsoplevelser for børn og barnlige sjæle lige her.

Måske er din mor og far ved at planlægge, hvad I skal lave i efterårsferien og op til Halloween? Eller måske du skal have lokket en bedsteforældre eller god ven med til noget rigtig sjovt? Vi har masser af bud på ting og sager, som I kan lave lige her i Rudersdal. Kom og tegn, vær, nyd og gys med os!

Workshop for 7-10 årige: Fordyb dig i billedkunst

I efterårsferien har du mulighed for at udfolde dig kreativt i dybden hos Rudersdal Billedskole. Lær at lave masker, figurer, maleri, tegning, illustration eller tegneserier til Halloween, så du kan være klar til at fejre den gyyyselige højtid. Underviser og billedkunstner David Dellagi viser dig teknikker og guider dig, mens vi går på opdagelse i en verden af hekse, monstre og spøgelser! 
 
Mandag 18. oktober til og med torsdag 21. oktober kl. 10.00–14.00. Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, Indgang C. Antal deltagere: 12 - efter først-til-mølle-princippet.  Alder: 7 – 10 år. Pris: 400 kr. Tilmelding: billedskolen@rudersdal.dk 

Læs mere​

Tegning med spøgelser fra Billedskolen
Efterårsfilm for børn 2021

Forsvundet til Halloween + Familien Addams 2

Forsvundet til Halloween
Asger og Petra holder Halloween sammen med deres nabo Esther, men dette år er alting anderledes, end det plejer. Petra forsvinder pludselig sporløst, og Asger og Esther stå sammen om at finde den forsvundne lillesøster, midt i zombier og tricktyve.
 
Familien Addams 2
Den berygtede familien Addams er atter på banen i denne forrygende sjove animationskomedie for hele familien. Følg med, når den uhyggelige familie, med alverdens mærkværdige monstre og bistre skikkelser, med garanti får dig til at grine på gyselig vis.
 

Efterårsferien på biblioteket

Film for de yngste 18. til 22. okt.
Mød Vitello, Cirkeline, Prik og Plet og mange andre gode venner, du måske allerede kender fra bøgerne på biblioteket. Vi hygger med film fra Filmstriben og serverer saft og kiks.
 
Film for de større 18.+ 21. okt.
Se Eventyret om borgen bag tågen: En animeret eventyr-dukkefilm om en kæk knægt, der vil vinde prinsessen og det halve kongerige og Grete Grimrian: En morsom tegnefilm om pigen, der har store grimme, gule ører.
 
Historie med ordbingo 20. okt. 
Børnebibliotekaren læser en god historie, mens du finder ord fra historien på en bankoplade. Der er gevinst ved fuld plade. Fra 8 år. Varer ca. 45 min.
Filmstil fra Vitello
Skelet

Udgrav et skelet i din efterårsferie

På Vedbækfundene ved Gl. Holtegård kan du prøve, hvordan arkæologer udgraver skeletter. I udstillingen sættes en sandkasse op, hvori der begraves en kopi af et menneskeskelet, som skal graves ud med graveskeer og pensler.
 
Under udgravningen kan du høre om arkæologernes arbejdsmetoder, og hvad de døde skeletter kan fortælle os. Du kan være med til at køns- og aldersbestemme skelettet og finde ud af, hvor høj personen var. Du finder også ud af, hvordan vi ser ud indeni, og hvor mange dele et skelet består af. Der er også en tegnekonkurrence!
 
Den 16.-24. oktober i hele åbningstiden. OBS: Lukket mandag d. 18. oktober. Vedbækfundene, Gl. Holtegaard, Attemosevej 170, Holte. Entré: 40 kr Børn under 18 år fri entré.
 

Halloween: (U)hyggeworkshop

Sammen med billedkunstner Susanne Holck skal vi lave små gyselige flagermus i smukke æsker, eller sorte edderkopper i fine spindelvæv, og hele familien kan være med. 
 
Søndag den 31. oktober 2021, kl. 14 i Birkerød Gl. Præstegaard. Entré 30 kr.
 
Gyselige flagermus
Pestilens

Pestilens

Kom og vælg mellem pest eller corona på Rudersdal Museers udstilling Pestilens, hvor vi ser coronapandemien i lyset af fortidens store epidemier. På børnesporet kan du få en af fortidens farlige sygdomme og se om du overlever. Du kan også prøve at gætte sygdommen bag quizzen ”Syge hoveder”. Velkommen et sjovt og måske lidt ulækkert besøg på Mothsgården.
 
Mothsgården, Søllerødvej 25, 2840 Holte. Tirsdag-søndag 11-16.

Læs mere om Pestilens​

Kronhjort

Efterårsferie på Mothsgården

Hjæææælp! Kongen skal på jagt, men han kan ikke finde alle kronhjortene! De har gemt sig i Mothsgårdens have, men måske kan du finde dem? Det kan godt være svært og du skal igennem flere prøvelser, men hvis det lykkes, så kan det være, at det er dig, der bliver kongens "hofjægermester" som er den fineste af alle kongens jægere!

Lørdag den 16. til søndag den 24. oktober 2021, kl. 11 til 16. Rudersdal Museer, Mothsgården, Søllerødvej 25, Holte. Entré: 40 for voksne, gratis for børn
 

Efterårsferieworkshop for børn: Geometrisk billedlaboratorie

Lav dine egne billeder med udgangspunkt i cirkler, trekanter, firkanter og andre geometriske former på Gl. Holtegaard. Vi slår os løs med maling og collage og henter inspiration fra udstillingen MÉCANIQUE MODERNE. 
 
Lørdag den 16. oktober 2021, kl. 13-15.30. Gl. Holtegaard, attemosevej 170, 2840 Holte. Entré 50 kr.
 
Geometrisk billedlaboratorie
Efterårsblade

Frisk luft og faldende blade...

Find efterårsoplevelser i RudersdalRutens Univers. Spil minigolf eller cykl med Cykelmyggen, opdag Eventyrskoven, Kronhjorten eller TusindbenRuten.

Gå på Geocaching-skattejagt eller nyd madpakken i skoven. Hent RudersdalRutens Univers app i App Store eller Google Play inden din tur ud i efteråret.

Se vores natursektion

Se vores børnesektion