Biblioteker, ungetilbud og udendørs anlæg åbner i denne uge

Som led i regeringens genåbningsplan af Danmark åbner nu kommunens biblioteker, ungdoms- og klubtilbud samt det idræts- og foreningsliv, der kan afvikles udendørs.

Dem, der har længtes efter at låne en god gammeldags trykt bog på biblioteket, de unge, der har savnet deres fritidsklub og mange af dem, der er en del af foreningslivet i Rudersdal har nu noget at se frem til. Den 18. maj genåbnede biblioteker og udendørs anlæg i Rudersdal Kommune og den 20. maj forventes ungetilbud at genåbne.

Det sker som led i regeringens genåbningsplan efter coronapandemien. Det er nu tilladt at åbne dele af det lokale kultur- og fritidsliv igen, men ikke helt, som vi kender det:

”Der er arbejdet på højtryk for at planlægge og tilpasse vores aktiviteter til den nye virkelighed med coronavirus, så vi på forsvarlig vis kan åbne en god del af vores kultur- og fritidsliv igen. Jeg glæder mig over, at der åbnes for en række tilbud. Jeg tror i høj grad også, at borgerne glæder sig over at kunne benytte dem igen,” siger Kristine Thrane (S), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Rudersdal Kommune.

Rudersdal Bibliotekerne

Hovedbiblioteket i Birkerød og lokalbibliotekerne i Holte og Nærum genåbnes for aflevering og udlån af biblioteksmaterialer i den betjente åbningstid, mens bibliotekerne fortsat vil være lukkede i den ubetjente tid.

”På bibliotekerne har det bl.a. betydet, at der stilles værnemidler til rådighed, og at møblerne er fjernet, så der er mere plads,” siger Kristine Thrane.

Borgerne kan vælge at hente materialer på hylderne, men det er endnu ikke muligt at opholde sig på biblioteket i længere tid, at benytte læsesalen, pc’ere og print eller at afvikle arrangementer.

Idrætsanlæg og andre udendørs arealer

Idræts- og foreningslivet må nu igen have aktiviteter udendørs, men det sker under særlige vilkår.

Idrætsanlæggenes udendørs arealer, skolebaner og arealer omkring Kulturcenter Mariehøj genåbner. Dermed kan idræts- og foreningslivet igen udøves udendørs, men inden for de nuværende sundhedsmæssige regler. Der er fortsat forsamlingsbegrænsning på max. 10 personer og et krav om at holde afstand. Det er ikke muligt at anvende indendørs foreningsfaciliteter, men indendørsforeninger må gerne være udendørs.

Klubtilbud for 6.-10. klasse

Klubtilbuddene i Holte (Villaen), Nærum (Gården) og Birkerød (Fløjen) forventes at genåbne fra onsdag den 20. maj. under de sundhedsfaglige retningslinjer, der tydeligt er målrettet institutioner som skoler og SFO, hvor den samme gruppe børn er fordelt i faste grupper og samme lokaler i strukturerede rammer og indhold.

Mens aktiviteter planlægges og tilbydes til både store og små grupper, vil alle aktiviteter og ophold afvikles udelukkende udendørs i begyndelsen. Ung i Rudersdal tilpasser løbende rammer og indhold, så de sundhedsfaglige retningslinjer sikres bedst muligt, og matcher efterspørgslen fra de unge. Undervisningssæsonen er afsluttet, men der kan være forløb, workshops osv., som giver mening at sætte i gang. Disse vil primært blive afviklet udenfor.

Rudersdal Kommune følger nøje de pågældende ministeriers retningslinjer for den kontrollerede genåbning.

Læs mere hos Ung i RudersdalIdræt i Rudersdal og Rudersdal Bibliotekerne.