Spring til indhold

Årets Kunstner i Rudersdal 2021 er Marianne Schepelern

Den lokale billedhugger Marianne Schepelern er netop kåret til Årets Kunstner i Rudersdal for hendes mangeårige virke.

Onsdag den 26. maj kunne borgmester Jens Ive byde velkommen til hædring af "Årets Kunstner i Rudersdal 2021" på rådhuset i Holte. Efter coronanedlukningerne har arrangementet måtte vente siden februar.

Billedhugger Marianne Schepelern kunne således i selskab med venner og familie endelig hyldes for sit livslange kunstneriske virke.

”Dine værker, synes jeg, udtrykker en meget personlig stil og fortolkning af din største inspirationskilde – nemlig mennesker fordybet i musikalsk udfoldelse,” sagde borgmesteren bl.a. i sin tale til kunstneren.

Det selvforglemmende menneske

Inspirationskilderne gælder både balletdansere, musikere og operasangere. Mange skitser, som er udført under dansernes og musikernes prøver på Det kgl. Teater, danner udgangspunkt for Mariannes Schepelerns videre arbejde. Det gælder både hendes grafiske udtryk og skulpturer.

Som Marianne Schepelern selv udtrykker det:

”Mest af alt betages jeg af det selvforglemmende menneske – musikeren, der giver sig hen i fortolkning af et værk, eller barnet, som er fordybet i leg eller i tanker. Begge udstråler de en åndfuldhed, som rører og inspirerer mig, og som jeg søger at beskrive”.

Marianne Schepelern har en lang række udstillinger bag sig, både soloudstillinger og samarbejder, nationalt og lokalt. Hun er dertil medlem af Billedkunstnernes Forbund og forskellige kunstnersammenslutninger.

Ved arrangementet kunne man se tre af hendes værker, der senere på året bliver overrakt til øvrige prismodtagere inden for Kulturområdet. Fagotelever fra Rudersdal Musikskole spillede Marionetmarch af Charles Gounod som afslutning.

Marianne Schepelern og Jens Ive

Fakta

  • Marianne Schepelern udstiller fra den 23. oktober til den 21. november hos Birkerød Kunstforening i Den Gamle Præstegård.
  • Marianne Schepelern er uddannet fra en række kunstneriske institutioner såsom Billedhuggerskolen ved professor Gottfred Eickhoff, Grafisk Skole ved professor Palle Nielsen samt Det Kongelige Danske Kunstakademi fra 1963 -1970.
  • Marianne Schepelerns værker er også at finde i det offentlige rum, især fremhæves døbefonten i Boholte Kirke i Køge.
  • Læs mere om Årets Kunstner på rudersdal.dk/kunst