Spring til indhold

Havne og sejlads

Havne og sejlads

Vandet omkranser Rudersdal Kommune til næsten alle sider – Sjælsø mod nord, Furesøen i sydvest, Mølleåen mod syd og ikke mindst Øresund mod øst. Kommunens kystlinje er ca. 7,5 km lang og udgør et af kommunens mest markante landskabstræk. Så der er masser af muligheder for at boltre sig i det våde element, om du vil padle, sætte sejl eller hoppe ombord på Baadfarten.

 

Vedbæk Havn

Vedbæk Havn

Vedbæk havn blev indviet d. 1. juli 1919 og har siden været en livlig del af Vedbæk med muligheder for både at sejle, spise og bade. Hver august afholdes Vedbæk Havnedag, hvor mange af kommunens borgere, foreninger og butikker samles til en festlig dag. 

Vil du have en bådplads på Vedbæk Havn, kan du læse mere på Vedbæk Havns hjemmeside:

Vedbæk Havn

Vedbæk Havn er udvalgt som en af de 10 hyggeligste havne på Sjælland og øerne i 2020. Læs hvorfor - og se de andre havne her:
De 10 hyggeligste lystbådhavne på Sjælland og øerne (2020)​

 

Vejlesø Holte Havn

Holte Havn Park

Holte Havn Park ligger ved Vejlesø, ganske tæt på Holte Station og består af et grønt område ved søen, med legeplads, anløb til robåde samt spisestedet Holte Havn, der også har en isbar.

Ved søen ligger også bådklubber, hvor man kan leje mindre bådpladser til mindre motorbåde, robåde og kajakker. Man kan sejle over til restauranten Holte Havn og lægge til ved deres bro og derefter spise både ude og inde.

I restaurantens sæson kan du leje lette robåde hos restauranten. Sæsonen strækker sig fra medio april til ultimo september. Fra ca. maj til august afholdes der musikarrangementer i Holte Havn.

Bygningen Bådhuset kan også lejes til arrangementer.

Der er offentlige toiletter tilgængelige i restaurantens åbningstid.

Området ligger ca. fem minutters gang fra Holte Station. Der er parkeringspladser langs Vejlesøvej. Læs mere på restaurantens hjemmeside:

Holte Havn

Kanoudlejning

Der er mulighed for at leje kanoer på Mølleåen hos Nybro Båd & Kanoudlejning. Se mere på deres hjemmeside:

Nybro Båd & Kanoudlejning

 

Lej bådpladser ved Vejlesø og Furesøen

Rudersdal Kommune udlejer 33 bådpladser i Vejlesø. Det koster 698 kr. om året at leje en bådplads i Vejlesø. Der er mulighed for at lægge en kano eller lille båd i vandet ved Verdens Ende ved Furesøen - på eget ansvar. Der er et begrænset antal bådepladser, som du kan blive skrevet på, hvis du er borger i Rudersdal Kommune. Det koster ikke noget, men du skal meddele os dit navn, adresse og telefonnummer. Bådpladserne ved Verdens Ende og i Vejlesø administreres af Teknik og Miljø, Ejendomme.

 

Som udgangspunkt er sejlads på søer og vandløb tilladt for småfartøjer uden motor, hvis det ikke er til skade for søen, vandløbet eller for andres jagt eller fiskeri.

Det gælder dog ikke, hvis der kun er en enkelt ejer af bredden, søen eller vandløbet - fx staten eller Rudersdal Kommune. I så fald kan ejeren fastsætte andre regler.

Desuden kan vandløbsmyndighederne også regulere sejlads på søer og vandløb. Husk derfor altid at tjekke de lokale regler, før du begiver dig ud på vandet.

Bådfarten i Holte Havn

Baadfarten

Siden begyndelsen af 1890’erne har Baadfarten sejlet på de fire søer Lyngby Sø, Bagsværd Sø, Furesøen og Vejlesø. Se mere om Baadfartens historie samt anløbssteder, sejlperiode, sejltider og billetpriser på hjemmesiden:

Baadfarten