Spring til indhold

På ski, skøjter og kælk

Vinteraktiviteter

Der er masser af muligheder for aktiviteter udenfor om vinteren - ikke kun når sneen falder og isen fryser sig tyk.

Skiparkour i Rude Skov

Bag Rudegaard Idrætsanlæg og langs Lysløjpen i Rude Skov finder du Holte Skiparkour Arena. Anlægget består af en række træningsfaciliteteter, som kan benyttes til at træne balance og teknik uanset vejr og årstid.

Skiparkour i Rude Skov

Ski i sne

LysLøjpen - en ski- og løberute

LysLøjpen er en motionssti til skiløb og løbetræning. Løjpen finder du i Rude Skov lige ved Rudegård Idrætsanlæg, og er en 2,5 kilometer lang rute i let kuperet terræn.  

LysLøjpen er anlagt som skiløjpe, og om vinteren, når vejret er til det, kan du tage langrendsskiene på og løbe på ski i skæret af de 239 lamper. I 2022 køres en forsøgsordning med lys på løjpen fra kl. 5.30 om morgenen i hverdagene, og indtil det til bliver lyst.

LysLøjpen - en ski- og løberute

Kælkebakker

Kommunens mest udfordrende kælkebakke er den tidligere skihopbakke Holtekollen midt i Geel Skov - måske lidt for udfordrende! Der er også gode bakker i Vaserne ved klatretræet, ca. 100 m ad Vasestien fra Vasevej, og bag Birkerød Skole, Birkerød Parkvej 12. For enden af Tornevangsvej i Birkerød – i fårefolden nærmest S-banen – er der gode bakker for mindre børn. Det samme gælder området ved Slugten vest for Sjælsøhallen (ved Ravnsnæsvej) og Søllerød Golfklubs bane.

Find kælkebakkerne på kortet her:

Foto: Holtekollen, Rudersdal Museer

Skøjtesøer

Bemærk - uden et skilt, som tillader færdsel på isen, er det forbudt at færdes på isen.

Søerne bliver åbnet for færdsel, når isen er mere end 13 cm tyk, målt flere steder på pågældende sø. Dvs. at søer kun bliver åbnet for færdsel, når der ingen huller er og istykkelsen er 13 cm på hele søen. På alle søer uden skilte er det forbudt, at færdes på. Det er altid på eget ansvar, at bevæge sig ud på isen - også når søen er åben. 

Rudersdal Kommune måler ved en længerevarende periode med frostvejr istykkelsen løbende. Hver dag opdateres info senest kl. 15.

På kortet her kan du se, hvor du kan stå på skøjter, når isen er tyk nok.

Skøjter på is