Spring til indhold

Skiparkour i Rude Skov

Skiparkour i Rude Skov

Det skal være sjovt at lære at stå på ski

Bag Rudegaard Idrætsanlæg og langs Lysløjpen i Rude Skov finder du Holte Skiparkour Arena. Anlægget består af en række træningsfaciliteteter, som kan benyttes til at træne balance og teknik uanset vejr og årstid.

Hvad går skiparkour ud på? 

Skiparkour er inspireret af parkour. Parkour er en fysisk disciplin, hvor du tilpasser dine bevægelser til omgivelserne du befinder dig i og passerer forhindringer, der måtte ligge på ens vej.

Den grundlæggende idé bag parkour er at bevæge sig gennem omgivelserne i flow, det vil sige at komme fra punkt A til B mest effektivt og hurtigst muligt udelukkende ved brug af kroppen. 

Skiparkour er leg og læring gennem øvelser for at styrke balance og koordination og i sidste ende blive bedre til at stå på ski. 

 

Hvad er Holte Skiparkour Arena?

Idéen bag Holte Skiparkour Arena er at bruge skovens træstammer, stubbe, sten og grøfter som forhindringsbaner til øvelser og leg. Skiparkour Arenaen består af 3 stationer med hver deres fokus. 

  • Station med en lille bane som sætter fokus på træning med udstyr og balance. Stationen består af små træforhøjninger som børn kan lege og ballancere på - gerne med skiudstyr på. 
  • Station med fokus på fysisk træning, hvor brugerne ved anvendelse af egen krop styrker/leger på stationen. 
  • Station med fokus på holdfællesskab, hvor der er mulighed for undervisning og træning i et mindre område.  

Er det noget for dig? 

Alle er velkomne til at benytte anlægget. 

Banen indgår som en del af Holte IF Skis træning med deres ungdomshold (U8/U10). Fokus i træningen er at det skal være sjovt og en leg at lære at stå på ski. 

 

Fakta

RudersdalRutens Univers har til formål at inspirere og aktivere flere i Rudersdal til oplevelser i naturen.

Du kan finde mange stier og ruter, hvor du kan løbe, cykle eller gå en tur. RudersdalRutens Univers indeholder også en række aktivitetsoaser, hvor du kan træne og være aktiv alle ugens dage, hele året rundt. 

Hvem står bag?

Holte Skiparkour Arena er et samarbejde mellem Holte IF Ski og Naturstyrelsen. Projektet er støttet af Rudersdal Kommune. Parkouranlægget er placeret ved Rudegaard Idrætsanlæg og ligger ved Lysløjpen. 

Anlægget er en del af Rudersdal Rutens Univers.