Grøn Puls 60+

Grøn Puls 60+

Træning i naturen for 60+'erne

Grøn Puls 60+ er et af de mange tilbud og aktiviteter i RudersdalRutens Univers. Grøn Puls 60+ er for dig, der har lyst til at komme ud og bevæge dig i naturen sammen med andre. Træningen er udendørs med stræk, styrke, løb, rask gang og et godt grin. Det er for alle interesserede - dog primært, hvis du er 60+.

Der er gå-, lunte- og løbegrupper. Ruterne er ca. 2, 3 og 4 km.  Træningen begynder med fælles opvarmning og fortsætter i den omkringliggende natur. Der sluttes af med fælles stræk og afspænding.

Den sociale motion - hele året 

Det sociale samvær og fællesskabet har lige så stor betydning som selve træningen, og derfor arrangeres der udover træning også en række ture og foredrag, hvor sveden på panden bliver krydret med picnic eller gåture med historiske fortællinger. Grøn Puls løber hele året rundt - uanset vejr. 

Hvor og hvornår 

Holte

Tid: mandag kl. 9.00 – 10.15.

Sted: Ved Genoptræningscentret Skovbrynet, Søengen 4-8, 2840 Holte. Tæt på Søllerød Sø, Sundhedspladsen, Geel Skov og Hjertestierne.

Birkerød

Tid: fredag kl. 9.00 – 10.15. 

Sted: Præstegårdshaven i Birkerød ved Gl. Præstegård,  Stationsvej 32. Tæt på RudersdalRuten og TræningsPavillonerne i Cathrinelystparken (Den gl. Politihave). 

Den første mandag/fredag i måneden er mødestederne flyttet til henholdsvis Aktivitetscenter  Bakkehuset i Vedbæk (mandage) og Aktivitetscenter  Teglporten i Birkerød (fredage).

Pris 

Gratis prøvetime. Ønsker du at træne i Holte skal du meldes ind som medlem i Bakkehuset- det koster 500 kr. for et halvt år (januar -juni 2018). Ønsker du at træne i Birkerød koster det 360 kr. for en sæson (4 måneder). 

Tilmelding 

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. 

Du kan blot møde op i Holte eller i Birkerød, prøve en time og tilmelde dig, hvis du vil fortsætte. Tilbuddet er rettet mod borgere i Rudersdal Kommune. 

 

Januar - april 2018 

Fællesarrangementer: 

Mandag den 1. januar: Træningen foregår i Holte.

Fredag den 6. januar: Nytårskur efter træningen med årsquiz og bobler. 
Mødested: Aktivitetscenter Teglporten i Birkerød.

Mandag den 8. januar:  Vi ønsker hinanden ”godt nytår” med kaffe/te og brød efter træning. Mødested: Bakkehuset. 

Fredag den 9. februar: Træningen afsluttes med mindfulness og åndedrætsøvelser. Mødested: Det sædvanlige sted i Den Gl. Præstegårdshave

Mandag den 19. marts: Træning i Jægersborg Hegn. Mødested: Rundforbi Idrætsanlæg i Nærum. 

Mandag den 9. april: ”Test dig selv” eller mulighed for gåtur i skoven. Mødested: Rundforbi Idrætsanlæg i Nærum.

Fredag den 20. april: Vandretur ved Sjælsø. Husk godt fodtøj og medbring gerne lidt kaffe/the til en udsigtspause. Mødested: Ved Sjælsøskolens parkeringsplads ud mod Ravnsnæsvej.

Mandag den 23. april: Borgerinddragelsesmøde vedr. Grøn Puls 60+ efter træning. Mødested: Bakkehuset.

 

 

Hvem står bag?

Grøn Puls 60+ er et samarbejde mellem  aktivitetscentrene i Rudersdal Kommune og Kulturområdet samt Hjerteforeningen.

Har du spørgsmål, kan du kontakte Dorte Frølund Strand, Rønnebærhus, på tlf.: 46 1150 80, stra@rudersdal.dk og Ulla Uldahl, Teglporten, tlf.: 46 11 39 50, ulul@rudersdal.dk og Henriette Tybjerg, henriette@henriettetygjerg.dk.

Om instruktørerne 

Instruktører i Holte:

Dorte Frølund Strand er uddannet psykomotorisk terapeut og ansat på Aktivitetscenter Rønnebærhus.

Henriette Tybjerg er uddannet psykomotorisk terapeut, mindfulness og fysiopilates instruktør og har mere end 15 års erfaring med undervisning i træning og trivsel.

Instruktører i Birkerød:

Ulla Uldahl er uddannet ergoterapeut og ansat på Aktivitetscenter Teglporten.