Grøn Puls 60+

Grøn Puls 60+

Træning i naturen for 60+'erne

Grøn Puls 60+ er et af de mange tilbud og aktiviteter i RudersdalRutens Univers. Grøn Puls 60+ er for dig, der har lyst til at komme ud og bevæge dig i naturen sammen med andre. Træningen er udendørs med stræk, styrke, løb, rask gang og et godt grin. Det er for alle interesserede - dog primært, hvis du er 60+.

Der er gå-, lunte- og løbegrupper. Ruterne er ca. 2, 3 og 4 km.  Træningen begynder med fælles opvarmning og fortsætter i den omkringliggende natur. Der sluttes af med fælles stræk og afspænding.

Den sociale motion - hele året 

Det sociale samvær og fællesskabet har lige så stor betydning som selve træningen, og derfor arrangeres der udover træning også en række ture og foredrag, hvor sveden på panden bliver krydret med picnic eller gåture med historiske fortællinger. Grøn Puls løber hele året rundt - uanset vejr. 

Hvor og hvornår 

Holte

Tid: mandag kl. 9.00 – 10.15.

Sted: Ved Genoptræningscentret Skovbrynet, Søengen 4-8, 2840 Holte. Tæt på Søllerød Sø, Sundhedspladsen, Geel Skov og Hjertestierne.

Birkerød

Tid: fredag kl. 9.00 – 10.15. 

Sted: Præstegårdshaven i Birkerød ved Gl. Præstegård,  Stationsvej 32. Tæt på RudersdalRuten og TræningsPavillonerne i Cathrinelystparken (Den gl. Politihave). 

Den første mandag/fredag i måneden er mødestederne flyttet til henholdsvis Aktivitetscenter  Bakkehuset i Vedbæk (mandage) og Aktivitetscenter  Teglporten i Birkerød (fredage).

Pris 

Gratis prøvetime. Ønsker du at træne i Holte skal du meldes ind som medlem i Bakkehuset- det koster 500 kr. for et halvt år. Ønsker du at træne i Birkerød koster det 360 kr. for en sæson (4 måneder). 

Tilmelding 

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. 

Du kan blot møde op i Holte eller i Birkerød, prøve en time og tilmelde dig, hvis du vil fortsætte. Tilbuddet er rettet mod borgere i Rudersdal Kommune. 

 

Maj - august 2018 

Fællesarrangementer: 

Fredag den 4. maj: Foredrag: Organist Lars Sardemann fortæller om ’Sang som hjerterum’ i Gl. Holte Kirke. Tilmelding: Skriv en mail til rudersdalruten@rudersdal.dk 

Fredag den 18. maj:  Vi går/løber fra Præstegårdshaven til Skulpturparken ved Hestkøbgård, hvor der er tre kvarters Qi Gong og mindfulness. Mødested: Den gamle Præstegårdshave kl. 9.00.

Mandag den 11. juni:  Træning ved Næsseslottet. Mødested: P-pladsen ved Jægerhuset, Dronninggårds Allé 126, 2840 Holte. 

Mandag den 25. juni: Træningen i skoven ved Havarthigaarden. Mødested: Havarthivej 6, 2840 Holte. 

Fredag den 29. juni: Cykeltur på ca. 15 km omkring Bregnerød, Kattehale og Blovstrød. Per og Vivi fra holdet arrangerer denne dejlige tur efter træningen. Medbring madpakke og drikke. Alm. træning kl. 9.00. Afgang til cykelturen kl. 10.00 fra Den Gamle Præstegårdshave. 

Mandag den 20. august: Sommerpicnic i Brede. Mødested: Brede Værk, I.C. Modewegs Vej 6, 2800 Lyngby.  

Fredag den 24. august: Geolog Steen Andersen fortæller den spændende geologiske historie om RudersdalBjerge. Vi starter med alm. træning i det smukke - og bakkede - område omkring Høje Sandbjerg, en rute på 4-5 km. Mødested: Foran Vildtfogedhus kl. 9.00. Kør ind ved Kongevej/Agersø.

OBS: I medbringer lidt til fælles glæde til efter træning, når vi har andre mødesteder end vores faste.  
Evt ændringer kan forekomme. 

 

 

Hvem står bag?

Grøn Puls 60+ er et samarbejde mellem  aktivitetscentrene i Rudersdal Kommune og Kulturområdet samt Hjerteforeningen.

Har du spørgsmål, kan du kontakte Dorte Frølund Strand, Rønnebærhus, på tlf.: 46 1150 80, stra@rudersdal.dk og Ulla Uldahl, Teglporten, tlf.: 46 11 39 50, ulul@rudersdal.dk og Henriette Tybjerg, henriette@henriettetygjerg.dk.

Om instruktørerne 

Instruktører i Holte:

Dorte Frølund Strand er uddannet psykomotorisk terapeut og ansat på Aktivitetscenter Rønnebærhus.

Henriette Tybjerg er uddannet psykomotorisk terapeut, mindfulness og fysiopilates instruktør og har mere end 15 års erfaring med undervisning i træning og trivsel.

Instruktører i Birkerød:

Ulla Uldahl er uddannet ergoterapeut og ansat på Aktivitetscenter Teglporten.