Vi har åbent selvom vi er lukket

Vi har åbent selvom vi er lukket

Her kan du se dele af vores udstilling, få lokale historier med udblik og ideer til udflugter i kommunen.

Rudersdal Museer holder lukket – du på denne side kan stadig læse dagens historie, få inspiration til ture i kommunen og læse historier fra museets udstillinger. 

Hver dag bringer vi en ny historie fra museets udstilling eller fra de mange monumenter og mindesmærker, som findes rundt om i kommunen.

 

 

Ud i historien

Lige nu følger Rudersdal Museer statsministerens opfordring og holder alle afdelinger lukket. Det betyder, at du ikke kan besøge Historisk Arkiv, og udstillingerne på Mothsgården og Vedbækfundene. Men der er masser af muligheder for kulturelle og historiske oplevelser udenfor. Lær egnens historie at kende ved at besøge mindesten og monumenter i Rudersdal Kommune.

‌Klik her for at se alle minder og monumenter i Rudersdal Kommune.‌

Besøg f.eks. mindestenen for præsten Henrik Gerner, der er kendt for sin modstand under svenskekrigene i 1600-tallet. Eller gå en tur ved Næsseslottet. Her står flere monumenter fra slutningen af 1700-tallet.

I år er det 75-året for Danmarks befrielse efter næsten fem års tysk besættelse. Rundt om i Rudersdal Kommune er mindesten for frihedskæmpere, der mistede livet under 2. Verdenskrig. Vi har samlet monumenterne med relation til besættelsen i et særligt tema.

Ved en del monumenter er der opstillet skilte med et telefonnummer. Med din mobil kan du ringe på telefonnummeret og få historien bag monumentet.

Få inspiration til ture med historisk indhold i folderen om de talende monumenter. Du kan hente den her:

De talende monumenter

 

Tag et kig i vores samlinger

På Rudersdal Museer har vi en stor samling af kunstværker, genstande og lokalhistoriske billeder. På nedenstående link kan du selv søge i museets forskellige samlinger:

‌Søg i Rudersdal Museers samlinger‌