Spring til indhold

Kulturskoler i Rudersdal

Kulturskoler i Rudersdal

Teater, dans, musik, kunst, litteratur – næsten lige meget hvad du interesserer dig for, er der mulighed for at dykke ned i det hos Rudersdals mange kulturskoler.

En bred vifte af foreninger og institutioner tilbyder kultur- og fritidsaktiviteter for børn og unge. Og der er både undervisning på sæsonbasis og enkelte arrangementer at melde sig til.

Undervisning for hold på sæsonbasis findes hos den enkelte institution eller forening, som du kan læse om på denne side. 

Enkeltstående arrangementer for børn, unge eller hele familien findes på hjemmesiden Oplev Rudersdal.  

Klik også på billedbåndene for at læse mere om de mange tilbud og arrangementer.

 

Frivillige unge på Mariehøj
Teatermejeriets værested

Fællesskab for børn og unge med interesse for scenekunst

TeaterMejeriets værested er et kreativt fællesskab for børn og unge med interesse for scenekunst. Til hverdag kan du bruge TeaterMejeriets faciliteter med støtte og opbakning fra kompetente kulturfaglige voksne og engagere dig i sociale aktiviteter som fællesspisning, film- og musikaftener, lektielæsning og almindeligt samvær. I perioder med forestillinger er værestedet præget af travlhed og alle de mange aktiviteter, der knytter sig til at producere scenekunst: Komposition, design og produktion af kostume og makeup, scenografi, teknik, fundraising, markedsføring, catering og stemmetræning er bare lidt af det, som værestedets medlemmer involverer sig i månederne op til en premiere.

TeaterMejeriets værested har åbent mandag til torsdag fra kl. 15-21 i skoleuger. Det er gratis at komme i værestedet. Bemærk at du også skal være medlem af TeaterMejeriet, hvis du vil tage del i den holdbaserede undervisning. 

TeaterMejeriets værested

Teatermejeriet
Teater

Teatermejeriet

I Teatermejeriet undervises i teater og alt, hvad der dertil hører inden for scenekunst, såsom musik, dans, radio m.v.. Der tages udgangspunkt i legen, så det bliver den enkeltes eget udtryk, der får scenen til at leve. For at eleverne kan blive dygtigere og mere fortrolige med deres områder, er der hver uge 10 teaterhold, 1 dansehold, 2 musikhold, 1 kor, 1 byggehold, 1 hip-hophold og 1 radiohold.

Der er ingen optagelsesprøve, alle der har lyst kan være med. Hvert forår opføres en forestilling med alle medvirkende, og der er også en årlig sommerlejr, der som regel ligger i slutningen af sommerferien. 

Teatermejeriet har eksisteret siden 1996 og har til huse på Mariehøj. 12 medarbejdere dækker alle fagområder i teatrets verden for 185 medlemmer i alderen fra 8-22 år. Som 'mejerist' går man på et hold en eller flere gange om ugen og deltager i fællesarrangementerne. Derudover er man velkommen fra mandag til torsdag fra kl. 15.00 til at drikke en kop te og spille et spil i Teatermejeriets værested, hvis man ikke kan undvære sit mejeri. 

Teatermejeriets hjemmeside

RuBA dansere
Dans

RuBA

Rudersdal BevægelsesAkademi (RuBA) tilbyder gymnastik- og danseundervisning til børn og unge (3-18 år) i Rudersdal Kommune.

Hos RuBA går vi op i at kombinere bevægelse med sociale aktiviteter, så der opstår et unikt fællesskab på tværs af årgange og skoler blandt kommunens børn. Undervisningen er nøje tilpasset niveau og alderstrin på samtlige hold, og vi gør meget ud af at følge børnene i deres udvikling og give dem nye udfordringer, så de fastholder deres aktive livsstil op igennem folkeskolen.

Foreningens yngste hold (op til 4. klasse) træner lokalt på nogle af kommunens skoler. Foreningens ældste hold (fra 4. klasse og op) træner på Kulturcenter Mariehøj i Kultursalen. 

Hvert år optræder RuBAs medlemmer ved DGIs forårsopvisning i Farum Arena samt ved vores egen sommerforestilling på Kulturcenter Mariehøj. Derudover drager foreningens Konkylier (2.-3. klasse) og yngste Kompagnister (4.-5. klasse) hvert år på sommercamp i Aarhus, hvor vi danser og hopper og hygger!

Hvert andet år får de ældste Kompagnister (7. klasse og op) mulighed for at rejse til Italien på gymnastik- og dansefestival, hvor de optræder to gange og nyder sol og varme på stranden.

RuBAs hjemmeside

Rudersdal Musikskole
Musik

Rudersdal Musikskole

Rudersdal Musikskole tilbyder et bredt spektrum af fag og aktiviteter til børn og unge fra 0 til 24 år. Der undervises i mere end 30 forskellige instrumenter for både begyndere og øvede. I musikskolen bliver du en del af et fællesskab, hvor der spilles musik på kryds og tværs – nogle gange to og to, andre gange i bands, kor eller orkestre.

Musikskolen finder du i Kulturcenter Mariehøj, i Laboratoriefløjen på Kulturcenter Mantziusgården og på Dronninggårdskolen. Her er det meste af undervisningen samlet. Der er forskolehold på alle kommunens skoler - enkelte steder også lidt instrumentalundervisning.

Musikskolen har også et musikskoleråd, hvor forældre og store elever kan få medindflydelse på musikskolens aktiviteter.

Læs mere om undervisning i instrumenter, kor og sang på

Rudersdal Musikskoles hjemmeside

PS: Ung i Rudersdal tilbyder også undervisning i at skabe musik live, sammen eller på computeren. Det er også mulig at indspille sin egen musik, høre om støtte til bands eller gå på DJ-hold.

Street art tegning
Billedkunst

Rudersdal Billedskole

Rudersdal Billedskole er en del af Rudersdal Musikskoles virksomhed. Billedskolen tilbyder en bred vifte af undervisning for børn og unge mellem 7-18 år. Billedkunsten rummer alt fra tegning og maleri til keramik og skraldekunst.

På billedskolen er holdene delt op efter alder og varierer mht fokus. Du går til billedkunst sammen med et hold, og der er både plads til fælles opgaver og fordybelse i egne idéer. Undervisningen tager udgangspunkt i din egen kreativitet og fantasi, og det handler om at øve sig, eksperimentere, udfordre sig selv og udfolde sig kreativt. Og selvfølgelig at hygge sig med det!

Billedskolens administration finder du i Kulturcenter Mariehøj, og vi har undervisning både her og på Kulturcenter Mantzius.

Læs mere om billedskolen her​

Vedbæk Garden
Garde

Vedbæk Garden

Har du lyst til at være del af et musikkorps med andre børn og unge, er der mulighed for det i pigekorpset Vedbæk Garden. I Vedbæk Garden betyder det sociale og musikalske meget og der er et stærkt fællesskab på tværs af alder via mange sociale sammenkomster. Garden deltager ofte i konkurrencer med andre bygarder fra både ind- og udland, herunder Fredericia Garderfestival hvert år og DM hvert andet år.

Ikke kun lærer du at spille musik og at optræde med den, du kommer også til at være en del af et fællesskab og du får en masse oplevelser – blandet andet ved rejser i ind- og udland

Vedbæk Garden øver på Kulturcenter Mariehøj på Øverødvej, og der er optag hele året.

Vedbæk Gardens hjemmeside

Ung i Rudersdal skatere
Tilbud til unge

Ung i Rudersdal

Ung i Rudersdal er et stort fællesskab med masser af tilbud, der kan benyttes af unge, der bor eller går i skole i Rudersdal Kommune. Ung i Rudersdal skaber mulighed for at unge kan lære nyt, få alsidige oplevelser, og at unge kan knytte nye venskaber gennem fælles interesser på tværs af kultur og baggrund.

Ung i Rudersdal har ungecentre fordelt i Birkerød, Holte, Nærum og Vedbæk. Her kan unge være med til at sætte dagsordenen, men også deltage i forskellige pædagogiske aktiviteter – eller bare komme forbi til en snak med de voksne og andre unge.

Ung i Rudersdal tilbyder bl.a. fritidsundervisning, der spænder over kreative-, boglige- og fysisk aktive fag og UngAkademi tilbyder undervisning på et højt fagligt niveau. Hos Ung i Rudersdal kan man også spille musik sammen med andre eller alene – på undervisningshold, i et professionelt studie eller i øvelokaler på Mariehøj. Som regel koster undervisningen ikke noget, men der kan forekomme materialeudgifter.

Sammen med unge frivillige arrangerer Ung i Rudersdal fester og arbejder med kulturprojekter for og med unge. Vi er også ude på skolerne og som SSP, der arbejder for at skabe tryghed for unge i Rudersdal Kommune. Hvis en ung har brug for én at tale med, kan den anonyme ungerådgivning hos Ung i Rudersdal kontaktes.

Vi glæder os til at se jer hos Ung i Rudersdal!

Ung i Rudersdals hjemmeside

Vi spiller sammen
Kor

Syng i kor

Det findes rigtig mange muligheder for at synge i kor i Rudersdal Kommune. Oplev glæden ved at synge og optræde med andre børn eller unge på din alder og med et bredt repertoire af sange. Der findes både kirkekor, skolekor og musikskolekor. Læs mere og tilmeld dig hos de enkelte kor her:

Birkerød Sogns børne- og ungdomskor

Søllerød Kirkes børne- og ungekor

Korene ved Vedbæk Kirke

Kor- og sangundervisning hos Rudersdal Musikskole

Bibliotek og sfk
Litteratur

Rudersdal Bibliotekerne

Rudersdal Bibliotekerne bugner af bøger om mageløse magikere, pivede prinsesser, dumdristige drenge, skønne sild og meget mere. Slå dig ned med en god bog, en tegneserie eller slå dig løs på spillekonsollen, på pc’en, se film, lyt til en lydbog, spil skak eller andre brætspil og meget mere.

I vores sæsonprogram, der udkommer halvårligt, kan du se, hvilke andre aktiviteter, der er på bibliotekerne. Vi har arrangementer for små og store og af og til workshops, hvor du kan lave din egen e-book, lære at programmere med Scratch eller i TinkerCad.

Sprog- og temarygsække Lån sprog- og temarygsække med bøger om mange forskellige emner, der kan være med til at sætte ord på tanker og følelser.

Se også Rudersdal Bibliotekerne for børn eller unge.

Biografklub for børn
Film

Filmoplevelser på det store lærred

Reprisens Børnefilmklub er et tilbud for børn fra 0.-6. klasse. Filmklubben består af 6 film, som afvikles henover efteråret/foråret og er et udvalg af nyere og lidt ældre film, danske og udenlandske, animation- og spillefilm. Årets program uddeles på kommunens skoler eller kan hentes på biblioteket eller i biografen. Tilmelding foregår i august/september på Reprisens hjemmeside. Forældre og bedsteforældre kan også tilmelde sig klubben.

SommerBio i Reprise Teatret og Birkerød Bio tilbyder hver eftermiddag i børnenes sommerferie film med rabat. Programmet er sammensat af det sidste års gode børnefilm. Her har  man mulighed for at gense sine favoritter eller fange en af de film, man ikke nåede i løbet af året. Årets program uddeles på kommunens skoler eller kan hentes på biblioteket eller i biograferne lige inden sommerferien.

God fornøjelse i biografens magiske univers!

Læs mere om Børnefilmklubben og Sommerbio