Spring til indhold

De talende monumenter

De talende monumenter

I Rudersdal finder du mange monumenter rundt omkring rejst for at mindes personer og begivenheder. Du kan ringe til en række af monumenterne og hører historien bag.

Når du bevæger dig rundt i Rudersdal, vil du, om du færdes i byerne eller i naturen, møde nogle af de mange monumenter, der er med til at fortælle vores lokale og nationale historie; monumenterne er med til at vise, at historien findes over alt. 

26 historiske minder og monumenter er udstyret med et telefonnummer eller en QR kode, som du kan ringe til for at høre mere om historien bag. QR-koderne kan scannes med din mobil, og du vil få en uddybende fortælling om netop det monumenter du står foran. 

 

De talende monumenter

Du kan printe vores folder og tage med. Folderen kan også hentes på Rudersdal Bibliotekerne. 

Gå i naturen og oplev kulturen

 

 

Bystævnet Øverødvej
Arbejdet med bevaring af de historiske monumenter

Partnerskabet om bevaring af historiske monumenter

Der foregående løbende en registring og et arbejde med at sikre de mange monumenter rundt om i Rudersdal. I et partnerskab med to lokalhistoriske foreninger, Birkerød Lokalhistoriske forening og Arkiv og Historisk-topografisk selskab for Søllerødegnen, arbejder Rudersdal Kommune med at bevare monumenterne for eftertiden og formidle den kulturhistorie som vi er omgivet af.