Kultur for børn

Kultur for børn

Er du til kulturoplevelser for både små og større børn. Kulturtilbud i Rudersdal Kommune omfatter både teater, musik og kreative værksteder for hele familien.

 

Familiedage

Familiedage er kreative værksteder, der giver børn og voksne mulighed for at hygge sig sammen om små, kreative sysler. Her kan man sammen med professionelle kunstnere fx fordybe sig i at bygge, forme de fineste ting, høre historier eller måske noget helt andet. 

Familiedagene foregår på udvalgte søndage. Det koster 30 kr. pr. person at deltage. 

 

Familiedag - maskeværksted
Maskeværksted

Kan du gætte hvem jeg er?

Kom til Familiedag med maskeværksted med billedkunstner Susanne Holck. 
Kom og lav seje, fantasifulde og farvestrålende masker. Billedkunstner Susanne Holck har ladet sig inspirere af masketraditionen i Venedig, hvor man siden middelalderen har afholdt store karnevaller.
Maskerne kan laves af børn og voksne i alle aldre, og man kan frit vælge om de skal være smukke, sjove, overraskende eller frygtindgydende. Der er materialer til det hele, kun fantasien sætter grænser.
Brug maskerne til fastelavn, karneval, udklædningsfester, eller som udsmykning derhjemme! En ting er helt sikkert - du vil få en maske som ingen anden har!

Køb billet til: 

Kan du gætte hvem jeg er? Maskeværksted

 

Kamæleonkoncerter

Ved Kamæleonkoncerterne slipper vi musikken løs og garanterer høj kvalitet og medrivende rytmer – så ingen kan sidde stille. Kamæleonkoncerterne afholdes på udvalgte søndage i Reprise Teatret i Holte. Her kan børn fra 5 år og op med deres forældre eller bedsteforældre få nogle festlige timer sammen.  

Billetter koster 50 kr. person inkl. koncert og popcorn.  

 

Kamæleonkoncert - Drum Drum
Kamæleonkoncert

DrumDrum

Karismatiske Benita Haastrup har vundet flere priser for sit levende og farverige trommespil. Nu kan Kamæleon-pulikummet møde hende med egen trio, DrumDrum, der udover Benita består af musikere fra den danske jazzelite. 

DrumDrum er en unik oplevelse af gnistrende og virtuost sammenspil og spilleglæde. Det er original, klangfuld og groovy musik, hovedsageligt skrevet af Benita, og koncerten er både medrivende, overraskende og humørfyldt. Publikum inddrages aktivt i musikken med sang og spil. Berlingske Tidende om Benita: "Uophørlig veloplagthed, smittende livsglæde - det er ganske forrygende".

Køb billet til:

DrumDrum

 

Kamæleonkoncert - Babulja
Kamæleonkoncert

Badulja

Babulja spiller musik i højt tempo fuld af glæde og energi, skæg og ramasjang. Oplev django, polka, svensk folklore, reggae, cubansk, brazil, sørøverskrammel og jazz - håndspillet fra a-z. Babulja tager publikum under deres vinger fra Rio til Blåvandshuk. 

Stort musikalsk overskud bliver omsat til en unik, legende og inkluderende koncert, hvor der er fokus på dialog, både gennem musikken og mellem numrene. Babulja har gennem de seneste år spillet op imod 40 koncerter årligt på spillesteder, skoler, biblioteker og festivaler og har udgivet to album med egne numre.

Køb billet til:

Babulja

 

Teaterforestillinger

Børn fra 1½- 6 år kan opleve fantastiske teaterforestillinger med højt humør, rim og remser og meget andet. Skal du med?

Klik på billederne nedenunder og læs mere om forestillingerne.  

Billetter koster 20 kr. for daginstitutioner og 30 kr. for private

Køb billet til:

Juhu, det regner kl. 9.30 ​og 10.30

Lille T og de forbudte bamser 9.30 og 10.45

Himmel - en danseforestilling 9.30 Himmel - en danseforestilling 9.30 

Himmel - en danseforestilling 10.30​

 

Udendørs aktiviteter for børn
Frisk luft

Leg, bevægelse og kultur

I Rudersdal findes der mange udendørs aktiviteter til børn, og flere af dem kombinerer bevægelse med kultur. Udover en række ‌legepladser‌, ‌skove og bålpladser‌, ‌skøjtesteder og kælkebakker‌, finder du også:

  • ‌TusindbenRuten‌, der ligger på og omkring ‌Mariehøj Naturlegeplads‌ i Gl. Holte. Det er en vandretur på 1000 meter, hvor eventyret om Kong Tusindben lever i det høje græs, ved en gammel æbleplantage og en lille sø. Historien fortælles via plancher og en lille bog.
  • Lige i nærheden finder du også ‌Cykelmyggens Cykellegeplads‌ ved Trørødskolen. Det er et kreativt cykelbaneanlæg, hvor børn bl.a. kan køre stærkt på Egons spurtbane og cykle i cirkler på Dansemyggen Dagmars danseplads. Legepladsen, der skal styrke børns cykelevner, tager udgangspunkt i Flemming Quist Møllers børnebogsklassikere. 
  • ‌Eventyrskoven‌ i Nærum er et eventyrligt uderum for børn, hvor sanserne og fantasien kan slippes løs. I Eventyrskoven kan man blandt andre møde musiktrolde, kratheksen og elverfolk.

Se også temaet: På tur med familien

 

Skulpturpasset
Skulpturpas

Tag børnene med på skulpturjagt i Birkerød

I Birkerød bymidte står en masse spændende skulpturer, som vi dagligt går forbi, måske uden at se på dem og uden at tænke over, hvilke historier de gemmer på.

Ved at følge den røde tråd i børnenes eget Skulpturpas kommer I forbi 10 vidt forskellige skulpturer, der hver især fortæller sin helt egen historie. Skulpturpasset giver også gode ideer til opgaver, der kan løses undervejs.

Se på skulpturerne, rør ved dem og find detaljerne. Tænk på, hvordan de er blevet til, og hvad de er lavet af. Forestiller de noget, I kan genkende? Eller minder formen jer om noget helt andet?

På kortet først i Skulpturpasset kan I se, hvor I finder skulpturerne.

Skulpturpasset er udviklet af Kulturområdet i maj 2012 i forbindelse med afholdelse af Kulturens Motionsdag, og kan bruges hele året rundt.

I kan hente et gratis Skulpturpas på alle Rudersdal Bibliotekerne, på Birkerød Idrætscenter og på Kulturcenter Mariehøj. Det kan også downloades her:

Lær Med Dyr
Koncert

De små synger sammen-dag

Traditionen tro blev der afholdt  'De små synger sammen-dag', den sidste torsdag i oktober. Her kom børnehuse og private kan komme til koncert og fællessang. Koncerten er en del af Spil Dansk-dagen.

Det sydfynske børneorkester Lær Med Dyr kom på besøg. Børnene havde øvet sig på to fællesange Stop den lille kænguru og Tre små fisk som startede det hele.Herefter tog bandet alle i salen med på en alsidig musikalsk rundrejse, hvor vi mødte giraffen, som er verdensmester i at gå i split, koalaen, der har rekord i at sove længe, krabben, der er forgangsmand go cool  Breakdancemoves samt Willy Vilddyr, der har opfundet nekamsmåden. 

Teksterne handler om dyr og naturen beklædt i en nutidig og velklingende pop/rock/jazz ramme. 

Kontakt

Har du spørgsmål, gode idéer, brug for en sparringspartner eller yderligere information, så kontakt: 

 

Børnekulturkonsulent

Helle Normand

Mail: hno@rudersdal.dk

Telefon: 46 11 56 19

Vision og mål for børnekulturområdet i Rudersdal Kommune 

- vi går ad stier, der endnu ikke er trådt, og vi samler små succeser til store oplevelser og unikke øjeblikke.

Med udgangspunkt i ovenstående vision for kulturområdet sætter vi børn og unge i centrum i det kulturelle liv. Vi præsenterer dem for et bredt udbud af oplevelser inden for kunst og kultur, fx gennem mødet med professionelle kunstnere i workshops, oplevelsesdage, events og større tværgående projekter.  

Mål:

  • At give børnene og de voksne fælles oplevelser.
  • At etablere rum, hvor børnene kan møde kunsten/kunstneren og give dem mulighed for "at skabe sig".
  • At skabe sammenhæng og forståelse for det enkelte barn i hverdagen gennem det kunstneriske/kulturelle møde.
  • At udvikle og afholde aktiviteterne i samarbejde med de lokale kulturinstitutioner, foreninger eller andre, hvor forholdene passer til aktiviteterne.
  • At give de voksne omkring børnene ny inspiration til, hvordan kunsten og kulturen kan indgå som et led i hverdagens aktiviteter.