Spring til indhold

Ugens Kunstinstitution: Grafisk Værkstedsgalleri Havarthigaarden

I disse coronatider må vi finde nye veje til oplevelser, kunst og kultur. Hver uge vil vores kunstkonsulent i Rudersdal Kommune derfor præsentere en ny kunstrelateret kulturinstitution, som du kan nyde hjemmefra.

Grafisk Værkstedsgalleri Havarthigaarden, Havarthivej 6, 2840 Holte

Grafisk Gruppe Havarthigården er et kollektiv af kunstnere, der sammen driver Værkstedsgalleriet på Havarthigården. Værkstedet rummer gode arbejdsfaciliteter, der giver mulighed for at arbejde med høj- og dybtryksteknikker samt heilografi.

Til trods for, at hver kunstner har sit eget kunstneriske udtryk og tilgang til de grafiske metoder og teknikker, er fælles for dem alle, deres arbejde med originalgrafik.

Det Grafiske Værksted startede helt tilbage i 1979 af litograf Ole Meinertsen og tegner Tove Marie Petersen, med det formål at trykke originalgrafik for kunstnere, samt virke som uddannelsessted for alle, der måtte ønske at arbejde med grafik som udtryksform. I 1984 flyttede værkstedet til større og bedre lokaler på Havarthigaarden i Holte.

Udover at fungere som værksted for kunstnerne, arrangeres der også løbende udstillinger samt kurser i grafik – sidstnævnte i samarbejde med AOF.

Grafisk Gruppe  

 

Kunstkonsulent Kathrine Thygesen er uddannet kunsthistoriker, og hun vil gøre os klogere på nogle af de kulturinstitution, der til daglig arbejder med kunst, som findes rundt omkring i Rudersdal Kommune.