Ugen kunstinstitution: Kunstværkstedet Margarinen

I disse coronatider må vi finde nye veje til oplevelser, kunst og kultur. Hver uge vil vores kunstkonsulent i Rudersdal Kommune derfor præsentere en ny kunstrelateret kulturinstitution, som du kan nyde hjemmefra.

Kunstværkstedet Margarinen, Wesselmindevej 4, 2850 Nærum

Kunstværkstedet Margarinen huser i dag 10 udøvende kunstnere, som arbejder med forskellige kunstarter såsom maleri, skulpturer og keramik. Værkstedet er opkaldt efter bygningens funktion som margarinefabrik – Nærum Margarine – i perioden 1960 til 1998.

Da produktionen stoppede, blev det meste af huset bygget om til at rumme kontorer, men en del af det gamle produktionslokale blev omdannet til et kreativt værksted. Forskellige kunstnere har arbejdet der siden år 2000.

Mindst én gang om året holder Margarinen Åbent Værksted, hvor man kan komme og besøge de forskellige kunstnere i deres værksteder.

Magarinen

 

Kunstkonsulent Kathrine Thygesen er uddannet kunsthistoriker, og hun vil gøre os klogere på nogle af de kulturinstitution, der til daglig arbejder med kunst, som findes rundt omkring i Rudersdal Kommune.