Spring til indhold

Pia og Guro fik en god ide – fem dage med aktiviteter for seniorer

Da skolerne afholdt Skolernes Motionsdag i oktober måned 2019 tænkte de hos MST-Nordic: ”Hvorfor findes der ikke en Seniorernes Motionsdag?”– og denne tanke er nu i et samarbejde mellem Rudersdal Kommune og MST-Nordic mundet ud i projektet ”Tilbage til Fællesskabet”, som løber over hele 5 dage i dagene 30/8 til og med 3/9-2021.

I efteråret 2019 var Rudersdal Kommune vært for et borgermøde  med overskriften ”Sundhed for alle”. MST-Nordic deltog og lancerede ideen om en ”Senior Motionsdag” med temaerne: ”Hold kroppen i gang, Hold hjernen frisk og Hold humøret højt”.

”Idéen blev rigtig godt modtaget og der indledtes en møderække sammen med Rudersdal kommune, hvor planerne tog form,” fortæller Pia Bech-Nielsen fra MST-Nordic.

Oprindeligt skulle det have været Rudersdal Seniordage i 2020, men det satte corona en stopper for, så i 2021 er det nu mundet ud i projektet ”Tilbage til Fællesskabet” som løber over hele ugen 30/8-3/9-2021 med aktiviteter som morgenmotion, foredrag og fællesspisning.

Fakta

  • Tilbage til fællesskabet er en mulighed for, at seniorer i Rudersdal kan lade sig inspirere til at deltage i nye fællesskaber.
  • Kampagnen består af fem dage i slut august og start september med aktiviteter som foredrag, morgenmotion og fællesspisning.
  • Derudover kan man på Oplev Rudersdal tilmelde sig Oplev Rudersdal-nyhedsbrev og få besked om ’Tilbage til fællesskabet’-aktiviteter, og det er også muligt at finde links og henvisninger til foreningernes og organisationernes aktiviteter, der begynder i september.
  • Det er Rudersdal Kommune i samarbejde med MST Nordic, der står bag kampagnen. Derudover har lokale foreninger og organisation bidraget med inspiration til aktiviteter.

Fællesskaber kan holde hjernen frisk, kroppen i gang og humøret højt

Demografisk er Danmark inde i en stor forandring. Vi bliver ældre og ældre og om ca. 20 år vil rigtig mange indbyggere i Danmark blive over 100 år. Undersøgelser viser også, at kroppen får de samme sygdomme og skavanker på samme alderstrin som nu, at man blot lever længere med disse skavanker.
Dette er jo først og fremmest et voksende problem for seniorerne, hvis livskvalitet bliver dårligere, men det er også et voksende problem for samfundet, for den enkelte kommune, som må træde til med flere støtte foranstaltninger.

”Hos MST-Nordic ser vi dagligt hvor stor forskel træning for seniorer gør både fysisk og socialt for vores medlemmer,” udtaler Guro Heilmann, der ejer MST Nordic, ”Derfor synes vi, det er så vigtigt at få fokus på netop seniorerne og vise dem de mange muligheder der er for at holde kroppen i gang og vedligeholde og bevare en velfungerende krop selvom man bliver gammel.”

Livskvalitet er vigtig langt op i årene, og målet med ”Tilbage til Fællesskabet” er at oplyse og inspirere seniorer i Rudersdal Kommunen om alle de muligheder der findes, for at komme ud og nyde samvær både fysisk og socialt med andre i lokale foreninger, kulturinstitutioner eller organisationer.

”Vores ambition er, at rigtig mange seniorer vil få en ”øjenåbner” og få et aktivt seniorliv med høj livskvalitet,” slutter Pia og Guro.

Seniordage i Rudersdal