Spring til indhold

Talk: Krukken & Kulturhistorien

Hør om krukken og dens historiske rolle på Gl. Holtegaard, når Rune Frederiksen, ph.d, klassisk arkæolog og Samlings- og forskningschef på Glyptoteket, kaster lys over keramikkens markante plads i kunst- og kulturhistorien

Lerets bløde, våde materiale kan let formes med hænderne, men når det bliver brændt forgår det ikke så let - faktisk kan det holde i tusindvis af år. Derfor er keramiske krukker og potteskår en af vores tids vigtige kilder til viden om fortidens kulturer og kunst. Tidlig keramik fortæller meget om menneskets trang til at udtrykke sig kunstnerisk og vidner om, at fænomenet går mange tusinder af år tilbage.

Den 10. november kl. 17 kan du møde ph.d. Rune Frederiksen, der er klassisk arkæolog og Samlings- og forskningschef på Glyptoteket, når han introducere keramikkens rolle i kunst- og kulturhistorien i en talk på Gl. Holtegaard.

Få fingrene i leret

I de arrangementer og kurser, der knytter sig til udstillingen FED LER på Gl. Holtegaard, er der også mulighed for selv at få fingrene i leret. Derfor foregår talken i lerværkstedet i udstillingen, hvor alle deltagere, der har lyst, undervejs får en klump ler i hånden og en enkel opgave. 

COVID-19 og kulturarrangementer

Gl. Holtegaard følger naturligvis sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger i forbindelse med COVID-19. Kunsthallen har indført en række tiltag i udstillingen, der gør et besøg på Gl. Holtegaard sikkert og forsvarligt.

De nye regler for kulturlivet efter Kulturministeriets udmelding pr. 26. oktober, betyder at det er muligt at afholde arrangementer for gæster og besøgende på kulturinstitutioner, hvor deltagere i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med 1 meter mellem hinanden med retning mod en scene. Desuden er der krav om brug af mundbind under besøget i kunsthallen, når man står samt bevæger sig rundt - et krav der gælder for voksne og børn over 12 år.

Info:

Tirsdag, 10. november kl. 17

Billet nødvendig til arrangement: Voksen 95 DKK / Seniorer og studerende 85 DKK / KLUBmedlem 30 DKK

Billet købes på www.glholtegaard.dk eller på dagen på Gl. Holtegaard, hvis der ikke er udsolgt online.