Spring til indhold

Tag en tur i Mantzius Haven

Dagene bliver længere, tiderne lysere og kulturen endelig live igen. Derfor har Kulturcenter Mantzius forenet sig med flere af byens frivillige, foreninger, institutioner og andre aktører for at skabe et sprudlende sommerprogram til nabolaget. Omdrejningspunktet – med 6 programlagte livekoncerter og en masse forskellige, inddragende aktiviteter – bliver den skønne, grønne have, der omkranser huset. Velkommen i Mantzius Haven!

27. juni genåbner Kulturcenter Mantzius – men ikke helt som vanligt. Her vil livet og livemusikken nemlig rykke ud i Mantzius Haven, og programmet vil indeholde både livekoncerter og alskens aktiviteter: ”Vi har gentænkt Mantzius som ramme, så vores hus kan leve op til de ambitioner, vi har for det lokale mødested og livefællesskab i Birkerød: Mantzius er et pulserende, kreativt kulturhjerte i byen, og det skal det selvfølgelig også være i mere udfordrende tider,” forklarer kunstnerisk leder, Mads Riishede.

”Derfor har vi spurgt alle, som på en eller anden vis er tilknyttet vores hus, om de vil være med til at skabe aktiviteter til lokalsamfundet. Byens borgere er måske hjemme i sommermånederne, og derfor holder vi også ekstraordinært åbent, så vi kan møde dem med kulturtilbud og samtidig fungere som sommerens mødested,” tilføjer Mads Riishede.

Mantzius Haven er hele byens have

Det store samarbejde om Mantzius Haven manifesterer sig indtil videre som 6 weekender med aktiviteter spredt ud over torsdage, fredage og lørdage. Lokale foreninger og andre frivilliggrupper som Birkerød Kammermusikforening og Dåsen kuraterer livemusik; kommunens institutioner og initiativer som Rudersdal Bibliotekerne, Rudersdal Billedskole og Mantzius for BØRN arrangerer højtlæsning og quizzer for børn samt kreative værksteder.

Kulturcenter Mantzius’ egne frivillige har også spillet en essentiel rolle i udviklingen af sommerprogrammet og vil bl.a. stå for foto- og batikværksteder, tøjbyttemarked og naturligvis det bærende element af Mantzius Haven: følelsen af fællesskab og samvær. Restaurant Mantzius sørger for, at sommeren også kommer på menukortet, når de inviterer til fredagsbarer med helstegt Grambogårdgris, sommerdrinks, ginsmagning m.m. Til sammen har alle deltagende aktører muliggjort et unikt program, der byder alle smagspræferencer og aldre et varmt velkommen under åben himmel og i trygge rammer.

”Fællesskab – og selvfølgelig de bedste forudsætninger for en tryg ramme om det fællesskab - er en af vores kerneopgaver. Lige så vigtigt er vores fællesskab med husets frivillige, som vi har savnet meget. Og som selvfølgelig har savnet hinanden. Vi er gået glip af 30 koncerter, der skulle have fundet sted i foråret, og vi har ikke set hinanden siden,” siger Mads Riishede.

”Men nu har vi lavet en dejlig sommer sammen med grundige opstillinger og sikkerhedsforskrifter, der nøje følger myndighedernes retningslinjer, så vi også kan varme op til det tætpakkede program, vi skal køre til efteråret: 50 koncerter venter, og vi skal sørge for, at vores uundværlige frivillige og publikum er klar til at bakke det lokale kulturhus og spillested op. Vi håber, vi ses i Mantzius Haven!,” afslutter Mads Riishede.

Mantzius Havens program starter lørdag 27. juni. Entré til havens aktiviteter er som udgangspunkt gratis, men enkelte events kræver betaling. Det gælder bl.a. Mantzius Havens seneste programtilføjelser: To udendørskoncerter med Signe Svendsen og Jacob Dinesen, der begge spiller solo i haven for et siddende publikum.

 

Læs mere på MantziusLive.dk.