Spring til indhold

Rudersdals børn og unge vil gå til billedkunst og musik

Rudersdal Musik- og Billedskole har startet skoleåret med mange fyldte hold. Billedskolen har rekordstor tilslutning.

Børn og unge i Rudersdal Kommune vil gerne udfolde sig kreativt. Det ses tydeligt på antallet af tilmeldinger til Rudersdal Musik- og Billedskole:

– Der er rekordstor tilslutning til undervisning i billedkunst og kun enkelte pladser tilbage på hold og soloinstrumenter i musikskolen, fortæller Henrik Lilleholt Smidt, leder i Rudersdal Musik- og Billedskole.

Rekordmange søger mod Rudersdal Billedskole

Henrik Lilleholt Smidt vurderer, at billedkunst er særlig populært, fordi det er en tiltrængt modvægt til præstationskulturen:

– Noget af det fantastiske ved billedkunst er, at der ikke er noget rigtigt eller forkert. I billedkunstens verden er det i høj grad eleven selv, som er dommer over sit eget værk, og eleven får mulighed for at opdage, hvordan det, man selv synes er en fejl, i stedet kan føre én andre steder hen, end det man havde forventet.

– Mange oplever, at det lige præcis er disse nye veje, der gør slutproduktet interessant, fortæller han.

90% gentilmelder sig musikskolen

Ifølge Henrik Lilleholt Smidt, er det især gentilmeldinger fra tidligere elever, der fylder i indbakken hos musikskolen:

– Op mod 90% af dem, der fik undervisning i et instrument i musikskolen før sommerferien, har ønsket at fortsætte, fortæller han. Han peger på, at elevernes følelse af at mærke fremskridt og det at være i et musikalsk fællesskab med andre, har stor værdi for børn og unge:

– Det er måske derfor, at vores orkestre og bands er så populære. Selv som nybegynder kan du være en vigtig brik for helheden, og alle skal have mulighed for at være med i et fedt fællesskab og være en del af noget, der er større end én selv, siger Henrik Lilleholt Smidt.

Flere melder sig til førskolehold og minirock

Henrik Lilleholt Smidt fortæller, at han især oplever en øget interesse for førskolehold. Hold, hvor børn kan gå til musik med en af sine forældre sammen med andre børn og forældre.

Minirock er et andet tilbud, der oplever større efterspørgsel. Tilbuddet er for elever i 3. klasse, som gerne vil prøve de instrumenter, der er i et traditionelt rockband.

Selvom flere hold på Musik- og Billedskolen er fyldte, er der stadig flere muligheder for at gå til musik- og billedkunst. Kontakt Rudersdal Musik- og Billedskole for at høre mere om mulighederne for at være med: musikskolen@rudersdal.dk.