Spring til indhold

Rudersdal genstarter kulturlivet efter pandemien

Alle dele af det danske samfund har været påvirket af coronapandemien og den omfattende nedlukning af samfundet sidste forår og i løbet af vinteren. Et af de områder, som i høj grad har været ramt, er forenings-, kultur- og fritidslivet, som blandt andet på grund af forsamlingsbegrænsningerne har haft svært ved at gennemføre arrangementer.

Med udsigten til en gradvis genåbning over de kommende måneder glæder Rudersdal Kommune sig til igen at kunne invitere borgerne til større kulturbegivenheder, fx jazzkoncerter på MantziusLive, EM i fodbold på storskærm på Rundforbi idrætsanlæg, koncerter for børn og voksne og meget mere. Det sker under overskriften ’Lys og liv til Rudersdals borgere og kulturliv', hvor ambitionen er at tilbyde en række fælles oplevelser efter mere end 15 måneder med corona.

Kristine Thrane, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, siger: "Vi trænger alle til igen at kunne opleve og nyde kultur og idræt sammen med andre. Vi trænger til igen at kunne nyde sommeren i fællesskab. Derfor vil vi kickstarte kultur- og fritidslivet i Rudersdal over de nærmeste måneder. Det har både foreninger og kulturorganisationer behov for hjælp til. Vi har netop behov for masser af lys og liv efter et vanskeligt år.”

Indkøb af mobil scene

Arrangementerne er endnu på tegnebrættet og vil blive annonceret over de nærmeste måneder. Som en del af kommunens genstart af kultur- og fritidslivet anskaffes en mobil scene til afvikling af disse. Den mobile scene vil desuden kunne lånes vederlagsfrit af kommunens foreninger og kulturorganisationer resten af året samt i første halvdel af 2022. Derefter kan den mobile scene lejes til en fast takst.

Borgmester Jens Ive siger: ”Med indkøbet af en mobil scene imødekommer vi et udtalt ønske hos en række af vores foreninger og kulturorganisationer, som har været nødt til at leje ofte meget dyre sceneløsninger til en række af deres arrangementer. Samtidig giver den mobile scene os muligheder for at afholde nye typer af friluftsarrangementer, EM på storskærm og meget mere, som vi ikke tidligere ville have overvejet. Jeg er sikker på, at det vil komme mange borgere til gode.”

Kommunalbestyrelsen har afsat 500.000 kr. til gennemførsel af genåbningsarrangementer i 2021. Midlerne til disse findes blandt andet fra den række af arrangementer, som ikke har været gennemført på grund af coronaen.