Spring til indhold

Oplev Big Bang – Musikskolens stjernespækkede temaforestilling

Vær med, når Rudersdal Musikskole slår dørene op til årets store temaforestilling Big Bang i Birkerød Idrætscenter. En forestilling, som tager publikum med på en musikalsk rejse ud i rummet med astrofysiker Anja Cetti Andersen. Det sker tirsdag den 26. og onsdag den 27. april kl. 19.00.

Køb billetter

Lyt til musikken, se de galaktiske bevægelser og lær om universets oprindelse.

Alt sammen i et eksplosivt show, der tæller 100 sangere, musikere og dansere fra Rudersdal Musikskole og Rudersdals BevægelsesAkademi, RuBA. Sammen synger, spiller og danser de universet frem.

Imellem musikstykker som “Star Wars temaet” og Carl Nielsens “Helios Ouverture”, fortæller professor fra Niels Bohr Instituttet, Anja Cetti Andersen, om universet. Hør hende fortælle om mysteriet bag Big Bang, om stjernestøv og meget mere i et sprog, som både er børnevenligt og voksenvenligt.

Sammenhold løfter Big Bang

Musikerne og sangerne har lige været til den første øveweekend ud af to. Her har elever i alderen 10-20 år øvet sig intenst fra kl. 10.00 til 16.00 begge dage. Og spørger du undervisningsleder, Hans Henrik Flyckt, tegner Big Bang til at blive et brag af en forestilling. Ikke mindst på grund af de medvirkendes engagement.

”Fra lørdag til søndag skete der en markant udvikling, ikke bare med musikken, men også med elevernes forståelse af projektet. De var engagerede, koncentrerede og positive. Det var fascinerende at overvære,” fortæller han.

Læring i fællesskab

Rudersdal Musikskoles ambition er at skabe plads til læring og fællesskab gennem musikken. Et fællesskab, hvor musikskoleeleverne, udover at dygtiggøre sig på hvert deres instrument, også inspirerer og lærer af hinanden. Derfor samler musikskolen elever på tværs af instrumenter til større temaforestillinger hvert andet år. 

I 2017 bød skolen velkommen til ”Det Caribiske Eventyr”, og i 2019 koncentrerede musikerne og danserne sig om det helt nære i ”Drømme Om Danmark”. 

COVID-19 pandemien var desværre skyld i, at Rudersdal Musikskole sidste år måtte udsætte forestillingen til 2022. Derfor sigter skolen mod stjernerne i år. Som noget nyt afholdes showet nemlig i Birkerød Idrætscenter, med plads til 550 tilskuere. Musikskolen glæder sig derfor til at åbne dørene for alle interesserede, som vil opleve musikskolens univers.

Ud over de to aftenkoncerter opfører Rudersdal Musikskole også to Big Bang-forestillinger om formiddagen begge dage. De forestillinger er for 2000 børn fra skoler i Rudersdal Kommune.

  • Billetter koster 50 kr. De giver adgang til eventet og inkluderer et glas vin eller sodavand i pausen. Køb dem via oplevrudersdal.dk eller følg linket på Rudersdal Musikskoles egen hjemmeside: www.musikskolen.rudersdal.dk.
  • Du kan følge elevernes forberedelser til Big Bang på Musikskolens Facebookside.