Spring til indhold

Lokale fællesskaber mødes ved langborde

Vil din forening, netværk eller lign. være vært for en fællesspisning i frivilligugen? Frivilligcentret og Rudersdal Kommune samarbejder om at fejre frivilligheden med fællesspisning og fællesskab, den sidste uge i september. Du kan få penge til at stå for en fællesspisning, der samler borgere, foreninger, virksomheder og kommune.

Hvert år fejrer hele Danmark frivilligheden i dagene omkring Frivillig Fredag den 30 september. I år vil Rudersdal Kommune og Frivilligcentret invitere lokale fællesskaber til at spise sammen og lære hinanden at kende ved 3-5 langborde. Temaet for Frivillig Fredag på landsplan er Fælles Fremtid Lokalt.

Læs mere:

Fælles Fremtid Lokalt

Formålet med frivilligugen er at hylde frivilligheden og sætte fokus på de vigtige lokale fællesskaber, som hver dag gør en kæmpe forskel – både hver for sig og gennem samarbejde og partnerskaber på tværs. Målet er at invitere flere med i fællesskaberne. Der skal bygges nye broer mellem deltagerne og etableres nye forbindelser og partnerskaber.

Værter søges

Vi vil gerne invitere foreninger og lokale parter til at stå for en fællesspisning – gerne i samspil med andre ved 3-5 lokale arrangementer. Som vært for en fællesspisning får du mulighed for at samle en række forskellige aktører til dialog og netværke.

Værterne kan modtage:

  • Max 8.000 kroner til mad og drikkevarer
  • Hjælp til at finde lokaler fx i Kulturcenter Mariehøj, Mantzius, Idrætsanlæg mv., hvis I ikke selv har en fysisk ramme
  • Hjælp til at skaffe borde og stole
  • Hjælp til at finde samarbejdspartnere og gæster
  • Hjælp til at udarbejde invitationer og udsende via Frivilligcentrets og Rudersdal kommunes platforme

Værterne står selv for fællesspisning og programmet. Arrangementet kan fx byde på, samtalemenuer, festtaler, speed-dating for gæster, dans, spil, fællessang og anden underholdning.

Arrangementerne skal være åbne for alle interesserede – både borgere, frivillige, foreninger, virksomheder og kommunalt ansatte. Der vil blive taget billeder ved de forskellige arrangementer af en fotograf.

Tid og sted

Arrangementet skal holdes i Frivilligugen fra d. 23. – 29. september op til Frivillig Fredag og Frivilligfesten. Frivilligugen bliver afrapporteret som et diasshow, der vises til Frivilligfesten og på Rudersdal kommunes og Frivilligcentrets platforme.

Tilmeld dig som vært

Hvis du gene vil være vært for en fællesspisning, kan du tilmelde dig på NemTilmeld:

 Tilmeld dig 

Du skal tilmelde dig senest den 14. august. Ved tilmelding skal du beskrive din ide, der skal indeholde:

  • Tidsramme og ønsket dato for arrangement
  • Antal deltagere, der forventes at møde op
  • Ønsket lokation
  • Hvad har du brug for hjælp til.