Spring til indhold

Lær nogle af Rudersdals powerkvinder bedre at kende

Byrumsudstillingen "De ville frem" om driftige og dygtige kvinder i Rudersdal historie kan opleves foran Mothsgården i Søllerød frem til påske og herefter på Kulturcenter Mariehøj.

En række stærke, lokale kvindeportrætter kan frem til påske opleves på gårdspladsen på Mothsgården. I udstillingen "De ville frem" kan man kan blive klogere på de driftige og entreprenante kvinder i Rudersdal, som har sat et præg og aftryk på vores historie. Fx:
 
  • Grete Olsen fra Søllerød (1912-2010), der var Danmarks første plastickirurg - og verdens første kvindelige plastikkirurg, og samtidig i en lang periode landets bedste kvindelige fægter. Hun vandt både Danmarks- og verdensmesterskaber og deltog i de olympiske lege i 1932, 36 og 48.
  • Hanne Nielsen (1829-1903) fra Havarthigården, der udlærte over 1000 mejerister og var vældig entreprenant i forhold til bl.a. at udvikle og producerede fremmede oste.
  • Eller Inge Lehmann (1888-1993) - som i dag er anerkendt som en af landets største og mest betydningsfulde videnskabsfolk - og som bedrev sin forskning i seismologi fra sit hus ved Søllerød Sø.
  • Og selvfølgelig Tove Ditlevsen, som i en periode boede i Birkerød, hvor hun skrev flere af sine værker.
Kombiner turen forbi Mothsgården med en gåtur på Søllerødturen, som er en del af RudersdalRutens Univers. Download appen og se ruten. Find den i App Store eller Google Play. Søg blot på RudersdalRutens Univers.
 
Udstillingen rykker efter påske til Kulturcenter Mariehøj.
 
Golden Days byrumsudstilling - Hanne Nielsen, Grete Olsen, Sophy Christensen, dronning Sophie Amalie

Kvinder i Rudersdals historie

Rudersdals lokalhistorie er fyldt med driftige kvindelige personligheder. Nogle af dem opnåede anerkendelse og huskes stadig, mens en stor del er glemt i dag - og måske blev de endda også overset i deres samtid.

Byrumsudstillingen ’De ville frem!’ gør sit for at rette op på dette. Her er fokus på et udvalg af de kvinder i Rudersdal, der gjorde sig særligt bemærket og satte aftryk lokalt, nationalt og også i flere tilfælde internationalt.