Spring til indhold

Lån bog skrevet af lokale unge

Har du lyst til at opleve de tanker og minder, der kan opstå på vej væk, imod eller tilbage til steder i Rudersdal Kommune? På Rudersdal Bibliotekerne kan du låne en helt særlig bog, der fortæller om stedernes mere personlige historier. Om det er oplevelser ved Sjælsø, værelset eller i toget.

En skjult perle kan nu lånes på Rudersdal Bibliotekerne. I bogen HER VAR JEG besøger du steder i Rudersdal Kommune set gennem 23 gymnasieelevers øjne. Bogen er resultatet af et skriveprojekt skabt i samarbejde mellem Rudersdal Bibliotekerne, Nærum Gymnasium, Birkerød Gymnasium og nonprofitforlaget Ordskælv. 

Bogen består af prosatekster og digte med afsæt i konkrete, abstrakte og opdigtede steder i Rudersdal Kommune, og teksterne er skrevet af 23 gymnasieelever, der i starten af 2020 tilmeldte sig skriveprojektet arrangeret af Rudersdal Bibliotekerne.

Forløbet med gymnasieeleverne

Projektet bestod af skriveværksteder, der har givet gymnasieleverne værktøjer, inspiration og sparring på deres tekster. Formålet med projektet var at skabe et professionelt litterært rum for unges ord og tanker, skabe lokalhistorie på en ny måde samt skabe et netværk.

En af gymnasieeleverne, Kathrine Estes siger ”Det har været en unik mulighed at få chancen for at være del af et fagligt og engageret miljø, der har bidraget til en større interesse i dansk litteratur, og så følte jeg, at jeg havde en historie.”

For Magnolia Rygaard-Hjalsted, der er blevet student, har det også givet et skub. Hun har taget et sabbatår til at skrive en novellesamling, og skriveværkstedet har været med til at give et afsæt til det.

Med bogen er der blevet skabt et professionelt rum for litteraturen og en ekstra dimension til lokalhistorien i en ny litterær forstand.  

Projektmedarbejder Cathrine Priis Rasmussen tilføjer, at med udbruddet af Corona måtte de unge forfattere omstille sig på en ny hverdag på kort tid, og det er derfor ekstra sejt, at der er blevet skabt 23 så fantastiske og forskellige tekster, der alle centrerer sig om én ting; de unges steder i Rudersdal Kommune.

En stor opfordring lyder fra Rudersdal Bibliotekerne om at komme og læse bogen, hvis man vil opleve Rudersdal med nye litterære øjne. Bogen kan lånes på Rudersdal Bibliotekerne, Nærum Gymnasiums bibliotek og studiecenteret på Birkerød Gymnasium.