Spring til indhold

Gammeldags jul på museet

Hele december er der masser af sjov og julehygge for små og store på Rudersdal Museer. Løjerne sparkes i gang af Annette Heick, der synger julen ind første søndag i advent.

Annette Heick synger julen ind

Kl. 15.00: Det er første søndag i advent, og traditionen tro tænder vi adventskransen, og stuerne begynder at dufte af gran, nelliker og kanel. Nissen læser Peters Jul for børnene, medens mor og far nyder årets julestuer smukt pyntet af Jette Frölich og besøger udstillingen om Jul i Magasin, hvor Museumsinspektør, Anders Bank Lodahl fortæller om julegaver gennem tiden.

Der vil være mulighed for at købe gløgg, æbleskiver og julegaver i museumsbutikken, og i juleværkstedet kan du klippe og samle en sød sprælle-bamse fra det gamle Magasin (Pris: Kr. 10,-).

Kl. 16.00: Sidst på dagen samles vi på gårdspladsen omkring det smukke juletræ, hvor Annette Heick synger julen ind og vi tænder julelys - alt i medens nissefamilien, som altid, holder øje med julehyggen fra loftsvinduet. Velkommen i vores hyggelige julestue for børn og voksne på Mothsgården.

27. november kl. 15.00-17.00

julestemning på Mothsgården
julebord
Smukt for øjet

Jette Frölich pynter Moths julestue

I år har Mothsgården inviteret Jette Frölich til at pynte Moths' julestue. Jette Frölich har designet “Home Decor” og juletilbehør i Danmark i over tredive år, og er kendt for sin unikke, elegante og enkle stil. Nu bringer hun et udvalg af sin samling af uforlignelige produkter til Mothsgården og pynter op i de historiske omgivelser. Et udvalg af Jettes smukke produkter kan også købes i Mothsgårdens museumsbutik. Udstillingen kører frem til jul, tirs.-søn. kl. 11.00-16.00 (mandag lukket).

Gammeldags nisser
Julelege

Find, klip og lyt

Nissen har gemt ting og lavet drillerier som vi har brug for hjælp til at finde ud af. Hvis I kan løse jule-finde-legen, er der en lille præmie. 

Der er jule-klippe-værksted for børn og voksne i åbningstiden på Mothsgården. Vi har fået den skønneste sprælle-bamse, Theodor, fra det gamle Magasin, som kan klippes, samles og tages med hjem (pris 10,- kr.). Jule-klippe-værkstedet er selvbetjent.

I det hyggelige køkken ligger H. C. Andersens eventyr, som de voksne kan læse mens I hygger jer. Går I ud til gadekæret ved Søllerødvej kan I se Olufshøj som H. C. Andersen besøgte i 1864.

Magasin i Rudersdal

Hvad du ønsker skal du få

Få historien om Magasin og de tre filialer. Samtidig kan du se varer og især kjoler fra hele 1900-tallet. Sammen med Magasin du Nord Museet præsenterer Rudersdal Museer forrige århundredes flotte varer og julegavernes historie. Udstillingen kører året ud, tirs.-søn. kl. 11.00-16.00 (mandag lukket).

Læs mere​

billede fra udstillingen hvad du ønsker skal du få
Grød i træ
Mest for børn

Nissejagt på Vedbækfundene og Gl. Holtegaard

Vi har brug for hjælp! Alle nisserne i Vedbækfundenes udstillinger skal findes, og Gammel Nisses ting skal findes i barokhaven. Børn i alle aldre inviteres derfor til at være med i den store nissejagt og til at hjælpe med at lede efter Gammel Nisses ting. Der er præmier på højkant!

Læs mere​

Hjertevarm december
For enlige ældre

Hjertevarm December

Mothsgården inviterer alle enlige ældre til 'Hjertevarm December'. Julen er hjerternes fest og derfor tilbyder Mothsgården denne jul gratis adgang for pensionister til årets juleudstilling om jul i Magasin. Der er mulighed for at slå sig ned i Moths julestuer og læse lokalhistoriske bøger og nyde en kop gratis hygge-kaffe og få en god snak i Mothsgårdens hyggelige køkken fra 1900-tallet. Hver tirs. og tors. i december kl. 11-00-13.00.

Læs mere​