Spring til indhold

ErindringsBio

Borgere med demens og deres pårørende kan komme til gratis filmvisning i Reprisen den 1. november.

I ErindringsBio viser vi udvalgte film fra Det Danske Filminstituts gemmer. Filmene er nøje udvalgt til biografvisninger for borgere med demens. Filmene er fra 1950’erne og 1960’erne, en tid borgerne måske vil kunne huske.

Hver filmvisning kan følges op af en faciliteret dialog, som lægger op til en samtale på baggrund af filmen. Film og den efterfølgende dialog skaber rammen for et fællesskab, der styrker identitetsfølelsen og højner livsglæden hos alle, som ser med.

Fakta

  • ErindringsBio er et samarbejde mellem Reprise Teatret, Kultur, Social og sundhed i Rudersdal og Det Danske Filminstitut.
  • Vil du vide mere, er du velkommen til at tage kontakt til projektleder Maiken Ellegaard Madsen fra Reprise Teatret på  21 77 50 55.
  • Alle interesserede kan gå på opdagelse i ErindringsBio online på streamingsitet Danmark på film hos Filmcentralen: Erindringsbio
  • Foto fra filmen: "Morten Korch fylder 75" (1951)/ Det Danske Filminstitut.

Særligt udvalgte film

Konceptet blev i foråret 2021 udrullet på Rudersdals Kommunes dagcentre, hvor borgerne med demens har set ErindringsBiofilm sammen i kendte rammer. Til november 2021 viser vi film i Reprise Teatret i Holte, en af Danmarks ældste biografer fra 1919. Filmene til visning i biografen er udvalgt af Det Danske Filminstitut i samarbejde med fagpersonale fra dagcentrene i Rudersdal.

Filmvisningen er målrettet borgere med demens og deres pårørende samt sundhedsfagligt personale med interesse for ErindringsBio.

Visningen indeholder 3 mindre film, der er særligt udvalgt fra arkivet ”Danmark på Film” i samarbejde med fagligt personale fra dagcentrene i Rudersdal.

Det er tanken, at filmene og den efterfølgende dialog skaber rammen for et fællesskab, der styrker identitetsfølelsen og højner livsglæden hos alle, som ser med.

Tid og sted

Mandag d. 1. november 2021 kl. 16.00. Fri entré med billet

Filmvisningen varer ca. 40 min. og der vil efterfølgende blive serveret kaffe og småkager.

Hent din gratis biografbillet på 

Reprisens hjemmeside​

eller ring på 45 42 10 26 for bestilling.