Spring til indhold

Webinar: Sådan gør du din have og kommune vildere

Mange af verdens plante- og dyrearter har det rigtig skidt, men alle kan være med til at gøre den danske natur vildere til fordel for biodiversiteten, og det kan du også bl.a. i din have. Få inspiration, stil spørgsmål og del ideer på webinar den 1. juni kl. 19.30 – 20.30.

Webinaret er tilrettelagt i samarbejde mellem Rudersdal Kommune, foreningerne Verdensmål i Hverdagsliv og Et vildere Rudersdal samt Danmarks Naturfredningsforening, og du kan høre en række indlæg om biodiversitet og vilde haver m.m.

Initiativet er led i kommunens deltagelse sammen med 91 andre kommuner i Miljøministeriets konkurrence om at blive ”Danmarks vildeste kommune”.

Konkurrencen fokuserer på at skabe mere plads til den vilde natur og hjælpe de arter, som har det skidt, hvilket desværre er næsten 70 pct. af alle dyre-, plante- og svampearter i DK.

Inspiration til at styrke biodiversiteten

Formålet med webinaret er at invitere dig og alle kommunens borgere, grundejerforeninger, boligforeninger og virksomheder til at være med og lade sig inspirere af dels kommunens, dels Danmarks Naturfredningsforenings store viden og erfaringer med at styrke biodiversiteten.

Vært for webinaret er Anette Buus Rosholm fra foreningen Verdensmål i Hverdagsliv. Borgmester Jens Ive er med for at fortælle, hvorfor kommunen har meldt sig til konkurrencen, og om de anbefalinger. som Borgersamlingen er kommet med til en mere mangfoldig natur i kommunen.

Du kan også få gode råd til at gøre din have - eller jeres fællesareal - lidt vildere. Det sørger vild-havekonsulent Signe Schrøder for, mens Michael Olesen fra Danmarks Naturfredningsforening fortæller om gode lokale erfaringer fx med at styrke biodiversiteten i grøftekanterne.

Dyk ned i et emne

I anden del af webinaret vælger du, hvilket emne du gerne vil høre nærmere om og måske gerne vil engagere dig i. Det kan fx være, hvordan de gode erfaringer fra Attemosevej med at styrke biodiversiteten i vejkanter kan sprede sig til hele kommunen, eller hvordan du skaber en revolution og et rigere liv i din egen have.

Du kan læse mere og melde dig til webinaret på begivenheden på Facebook eller deltag i webinaret via linket:

Deltag i webinar

Læs mere om Rudersdal Kommunes deltagelse i konkurerencen om Danmarks vildeste kommune:

Et vildere Rudersdal