Dagens kunstværk

I disse coronatider må vi finde nye veje til oplevelser, kunst og kultur. Alle hverdage vil vores kunstkonsulent i Rudersdal Kommune derfor udvælge et kunstværk, som du kan nyde hjemmefra. I dag er dagens kunstværk en skulptur af Bjørn Rødding i Holte.

Kunstkonsulent Kathrine Thygesen er uddannet kunsthistoriker, og hun vil gøre os klogere på nogle af de kunstværker, som findes rundt omkring i Rudersdal Kommune. Dagens kunstværk er et, som du måske ofte har passeret forbi uden at kende historien bag. 

 

Bjørn Rødding, Uden titel, Rundkørslen i Holte Midtpunkt
Skulptur

Bjørn Rødding, Uden titel, Rundkørslen i Holte Midtpunkt

Bjørn Røddings skulpturer inddrager ofte det omgivende landskab og er karakteriseret ved deres forholdsvise store formater og deres enkelhed i forhold til det skulpturelle udtryk. Hans baggrund som bygningsingeniør synes at påvirke hans kunstneriske tilgang.

Skulpturen, som står i rundkørslen ved Holte Midtpunkt, rummer både formatet og enkelheden i sit udtryk. Den forestiller bjergtoppen Matterhorn – en 4.478 meter høj bjergtinde i Wallis-Alperne på grænsen mellem Italien og Schweiz - hvis top er som en stejl pyramide.

 

Måske du vil tænke på Matterhorn næste gang du går, cykler eller kører forbi rundkørslen ved Holte Midtpunkt.