Dagens kunstværk

I disse coronatider må vi finde nye veje til oplevelser, kunst og kultur. Alle hverdage vil vores kunstkonsulent i Rudersdal Kommune derfor udvælge et kunstværk, som du kan nyde hjemmefra. Dagens kunstværk kender du sikkert. Det er skulpturgruppen 'Nordfuglene' af Thorvald Odgaard, som står i haven mellem Administrationscenteret og Gl. Præstegaard i Birkerød.

Kunstkonsulent Kathrine Thygesen er uddannet kunsthistoriker, og hun vil gøre os klogere på nogle af de kunstværker, som findes rundt omkring i Rudersdal Kommune.

 

Kunstværk (skulpturgruppe) af Thorvald Odgaard, Nordfuglene, haven mellem Administrationscenteret og Gl. Præstegaard i Birkerød
Dagens kunstværk

Thorvald Odgaard, Nordfuglene, haven mellem Administrationscenteret og Gl. Præstegaard i Birkerød

Skulpturgruppen Nordfuglene i Præstegårdslunden, består af drivtømmer, sten og patineret bronze. Denne mangfoldighed i forhold til materialer er karakteristisk for Thorvald Odgaards skulpturer.  Især eksperimenterer han med keramik, træ og bronze. Bronzens overflader bearbejder han ved hjælp af bl.a. slibning og patinering.

I et interview udtrykker Thorvald Odgaard:

”For mig skal der ske en udvikling hele tiden, jeg er hele tiden nysgerrig efter nye materialer, nye ideer” (1).

Som en del af Thorvald Odgaards skulpturelle univers er engle en vigtig bestanddel. På sin vis synes Nordfuglene at give associationer til hans engle.

”Jeg har lavet engle i mange år, for jeg synes, det er vigtigt at have engle omkring sig (…) englene er også et symbol på ro og harmoni og det er der hårdt brug for”, har Thorvald Odgaard ligeledes udtalt (2). 

Citater (1 & 2). Evanthore Vestergaard, Indtryk – Udtryk, Lindtofte Forlag 2008.