Dagens Historie

Rudersdal Museer holder lukket fysisk, men der er andre måder at dyrke lokalhistorien på. Løbende vil Rudersdal Museer fortælle Dagens Historie. I dag handler Dagens historie om, at du i Rudersdal Kommune kan blive klogere på historien derude eller hjemmefra.

Lige nu følger Rudersdal Museer statsministerens opfordring og holder alle afdelinger lukket. Det betyder, at du ikke kan besøge Historisk Arkiv, og udstillingerne på Mothsgården og Vedbækfundene.

Der er imidlertid masser af muligheder for kulturelle og historiske oplevelser udenfor. Lær fx egnens historie at kende ved at besøge mindesten og monumenter i Rudersdal Kommune. Eller læs om dem hjemmefra! 

Besøg f.eks. mindestenen for præsten Henrik Gerner, der er kendt for sin modstand under svenskekrigene i 1600-tallet. Eller gå en tur ved Næsseslottet. Her står flere monumenter fra slutningen af 1700-tallet.

I år er det 75-året for Danmarks befrielse efter næsten 5 års tysk besættelse. Rundt om i Rudersdal Kommune er mindesten for frihedskæmpere, der mistede livet under 2. Verdenskrig.

 

historiske monumenter

Ring til historien

Ved en del monumenter er der opstillet skilte med et telefonnummre og/eller QR koder. Med din mobil kan du ringe på telefonnummeret eller scanne QR koden og få historien bag monumentet.

Læs mere om alle monumenterne, som selv fortæller deres historie her:

De talende monumenter

(klik på de enkelte monumenter og læs historien)
 

Download folderen

Du kan også få inspiration til ture med historisk indhold i folderen om de talende monumenter. Normalt kan den hentes på Rudersdal Bibliotekerne og på Kulturcenter Mariehøj, som holder lukket nu. I stedet kan du downloade den her:
Folderen 'Gå i naturen - oplev kulturen'

Monument for Kaptajn Mollerup

 

Følg med på Facebook

Følg Rudersdal Museer på Facebook og få løbende inspiration til historiske ture og ”Dagens historie” om monumenterne.