Spring til indhold

Cykelindsamling

Har du en gammel cykel, som du ikke bruger længere? Så kan den gøre god gavn for asylansøgere.

Fra fredag den 25. februar til søndag den 6. marts indsamler Røde Kors og Rudersdal Kommune brugte cykler til asylansøgerne i Røde Kors Center Sandholm. Ved at donere din gamle cykel, der måske blot står og samler støv, kan du være med til at byde mennesker, der har intet har, velkommen til Danmark.

Hanne Kruse, der som privatperson er initiativtager til cykelindsamlingen, fortæller:
"Jeg har tidligere indsamlet cykler i Gentofte og i Lyngby-Taarbæk kommuner, og her kom der rigtig mange fine cykler ind, der bragte stor glæde til asylansøgerne. Derfor starter jeg nu også en indsamling i samarbejde med Rudersdal Kommune, for der kommer desværre hele tiden nye asylansøgere til. Både Røde Kors Center Sandholm og jeg håber på, at mange borgere vil donere deres brugte cykel.”

Erfaringen fra andre kommuner viser, at cykler er meget populære hos asylansøgerne.

Glæde og adspredelse

En cykel gør en stor forskel for både børn og voksne asylansøgere. Dels skaber den glæde, dels betyder det i praksis, at den enkelte kan komme ud af asylcenteret og lidt rundt – hvilket ellers godt kan være svært, da der ofte ikke er økonomi til en bus- eller togbillet. Og kvinderne skal ofte lære at cykle – hvilket morer og adspreder dem. Heller ikke alle børn har haft en cykel før, så for dem er det en fest, at få deres egen cykel. 

De brugte cykler du kan aflevere, skal være i rimelig stand, og der skal være lås på. I Center Sandholm har man eget cykelværksted, hvor mindre mangler kan istandsættes, men selv en cykellås er dyr. Det er frivillig, Kjeld Boitang, der er og i mange år har været ansvarlig for det lille cykelværksted. Han har altid en mindre gruppe asylansøgere til at hjælpe sig og udover at sætte cykler i stand, kører de også ud og afhenter cyklerne.

Sådan donerer du din cykel

  • Cyklerne skal være i rimelig stand, og der skal være brugbar lås på cyklen.
  • Cykelnøglen lægges i de beskrevne postkasser i en lukket kuvert med beskrivelse af cykel samt navn og telefonnummer på giver.
  • Cykelhjelme modtages også gerne.
  • Der modtages ikke ”fundne cykler”, (som man ikke kender til).

Cykler kan afleveres disse to steder:

Birkerød Idrætscenter, Søndervangen 44, 3460 Birkerød. Her placeres cyklerne i indhegningen modsat indgangen til Søndervangshallen. Kør ind fra Bistrupvej 1. Postkassen er placeret ved indgangen til hallen.

Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246, 2840 Holte. Her placeres cyklerne i indhegningen i den store handicap P-plads foran Mariehøj. Postkassen er placeret ved indgang B.

Ved spørgsmål kan Hanne Kruse kontaktes på telefon 20 33 03 22.